Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Daugavpilī gaidāmas laikmetīgās dejas izrādes

Inese Auziņa, 18.05.2009. 23:09

2008.gada rudenī Latvijas Profesionālās mūsdienu dejas horeogrāfu asociācija un Latvijas Kultūras akadēmija ir aizsākuši jaunu projektu, kura ietvaros četri profesionāli horeogrāfi ir iestudējuši trīs pusstundu garas izrādes ar LKA mūsdienu dejas horeogrāfijas nodaļas studentu piedalīšanos. Izrādes tika rādītas ne vien Rīgā, bet arī vairākās Latvijas pilsētās. Šobrīd asociācija piedāvā apmeklēt laikmetīgās dejas izrāžu vakaru Daugavpilī.
Daugavpilī gaidāmas laikmetīgās dejas izrādes

20.maijā plkst.18:30 Daugavpils Latviešu Kultūras centrā skatītājiem būs iespēja redzēt horeogrāfes Fionas Milvordas (Lielbritānija) izrādi "Settle", horeogrāfes Elīnas Breices - "Ņem manas acis", kā arī fragmentus no horeogrāfu Andra Kačanovska un Montas Vanderes pizrādes "Jāņu nakts"

Izrādi „Settle" veidojusi Fiona Milvorda; horeogrāfei no Lielbritānijas ir aptuveni 20 gadu darba pieredze, strādājot dažādās valstīs. „Settle" ar izsmalcinātu humoru stāsta par dejotāju personībām, horeogrāfija veidota viegla kā virtuoza klavierspēle.

Horeogrāfu Andra Kačanovska un Montas Vanderes veidotajā izrādē „Jāņu nakts" apcerēts latviskums un latviešu tradīcijas. Mūziku izrādei ir speciāli veidojušas dziedātājā Anta Eņģele un koklētāja Laima Jansone.

Horeogrāfe Elīna Breice absolvējusi Latvijas Kultūras akadēmiju specialitātē Mūsdienu dejas horeogrāfs, vada deju grupu „Ritms", kā arī darbojas projekta „Dejas Anatomija" sastāvā. Elīnas Breices iestudētā izrāde „Ņem manas acis" ir stāsts par cilvēku savstarpējām attiecībām, meklējumiem pēc sapratnes un likteņa mazajām viltībām.

Ieeja par ziedojumiem.

Atbalstītāji: VKKF, Latvijas Kultūras akadēmija

www.dance.lv, www.horeografi.lv 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV