Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Jūnijā notiks Rīgas Salsas Festivāls 2009

Olga Golovko, 21.05.2009. 17:18

No 12. līdz 14.jūnijam Rīgā jau piekto gadu pēc kārtas norisināsies Starptautiskais Rīgas Salsas festivāls (Riga Salsa Festival 2009).
Jūnijā notiks Rīgas Salsas Festivāls 2009

Rīgas Salsas Festivāls ir lielākais un vecākais salsas pasākums Baltijas valstīs. Šogad starp festivāla māksliniekiem būs tādi salsas meistari, kā Portugāles televīzijas deju programmas Aqui he Talento laureāti – Nuno un Vanda, Ginesa rekorda ieguvēji deju nominācijā – Vims „Eļ guapo” (Wim „El Guapo”) un Barbara no Beļģijas, pasaules labākā salsas pasniedzēja-sieviete – Magna Gopal no ASV, kā arī daudzi citi slaveni starptautiskie salsas pasniedzēji: Farids un Adils (Farid & Adil) (Francija), Džezi un Aleksis (Jazzy & Alexis) (Gvatemala), Niradž Maskara (Neeraj Maskara) (Indija), Ariels (Ariel) (Kuba) un citi.

Festivāla laikā ikviens interesents var apmeklēt dažāda līmeņa nodarbības, lai apgūtu jaunas kustības un dejas stilus, lai pēc tam šīs zināšanas izmantotu vakara pasākumu laikā, kuru laikā būs iespēja baudīt dažādus priekšnesumus gan vietējo, gan ārvalstu mākslinieku izpildījumā un, protams, izdejoties karstasinīgās latīņu mūzikas pavadībā līdz pat rīta gaismai.

Līdztekus nodarbībām pie augstākā līmeņa salsas pasniedzējiem no dažādām pasaules valstīm, par mūziku vakara pasākumos gādās Dji no Nīderlandes un Kubas. Festivāla vakara pasākumi notiks Latviešu Biedrības namā un klubā Scandal.

Rīgas Salsas Festivāla kulminācija ir - Grand Salsa Party, kurš tiks atklāts ar uzaicināto mākslinieku labākajiem paraugdemonstrējumiem, savukārt pēc priekšnesumiem durvis vērs aizraujošs deju vakars ārzemju DJu pavadījumā. Grand Salsa Party norisināsies sestdien, 13.jūnijā Latviešu Biedrības nama Lielajā zālē no 22:00 un turpināsies līdz 4:00!

Biļetes uz Grand Salsa Party var iegādāties Biļešu Servisa kasēs, savukārt sīkāku informāciju par festivālu ir iespējams atrast festivāla mājas lapā www.RigaSalsaFestival.com.

Iedvesmai no 2008.gada Rīgas Salsas Festivāla materiāliem veidots video: www.RigaSalsaFestival.com vai arī http://www.youtube.com/results?search_type=&search_query=riga+salsa+festival+2009&aq=f


Salsa ir viens no dinamiskākajiem un kaislīgākajiem deju mūzikas fenomeniem 20. gadsimtā. Tā piedāvā vairākus miksētus Latīņamerikas mūzikas žanrus, taču to sakne ir Kubas deju mūzika. 50-to gadu beigās daudzi kubieši un iedzīvotāji no Puerto Rico, ieskaitot mūziķus, apmetās uz dzīvi ASV, kur salsas mūzikas stils arī sāka savu vērienīgo attīstību.

Salsa ir ne tikai mūzika un deja, bet arī aktīvs un demokrātisks veids brīvā laika pavadīšanai, savstarpējās komunikācijas veicināšanai un citu zemju kultūras un cilvēku iepazīšanai. Ar katru gadu Latvijas salsas dejotāju pulks pieaug un apvieno gan dažāda vecuma, gan dažādu profesiju pārstāvjus.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV