Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Vēl tikai šonedēļ “Galerijā 21” skatāma Lietuvas jauno mākslinieku darbu izstāde

Gelarija 21, 25.05.2009. 19:18

Tikai līdz 30.maijam “Galerijā 21” būs skatāma Lietuvas jauno mākslinieku darbu izstāde, kas sagadājusi pārsteigumu gan publikai, gan  profesionāļiem. Izstādīti ir gan glezniecības, gan tēlniecības, gan video mākslas darbi, kā arī interaktīvas instalācijas. Dalībnieki šajā izstadē ir jau gan pieredzējuši mākslinieki, gan jauni un daudzsološi talanti.
Vēl tikai šonedēļ “Galerijā 21” skatāma Lietuvas jauno mākslinieku darbu izstāde

Izstādē piedalās tādi Lietuvā un citur pasaulē atpazīstamību guvuši autori kā Agne Jonkutė, Marius Zavadskis, Martynas Gaubas, Tadas Vosylius, Martynas Martišius un Arvydas Žalpys.

Agne Jonkute (1974) ir Lietuvā atzinību guvusi māksliniece, kas radoši darbojas daudzās mākslas jomās – glezniecībā, videomākslā un performancēs, nemitīgi attīstot savu personīgo stilu, ar katru darbu prezentejot arvien jaunu konceptuālu un niansētu stāstījumu. Izstādē būs eksponēti 3 melnbalti eļļas glezniecības darbi, kas nupat atgriezušies no izstādes Japānā.

Marius Zavadskis (1979) ticis pārstāvēts  Lietuvas mūsdienu mākslas izstādē Rīgā, 2008.gada rudenī izstāžu zālē Arsenāsls gan ar nelielu formu bronzas tēlniecību, gan lieliem asprātīgiem objektiem. Mākslinieks aktīvi piedalās izstādēs gan Baltijā, gan daudzviet Eiropā. Šeit Marius Zavadskis tiks pārstāvēts ar mazo formu tēlniecību.

Martynas Gaubas (1980) izstādē sevi apliecina ar krāsainiem humora un ironijas pilniem mākslas darbiem. Galerijā 21 būs redzami mākslas darbi, kas radīti gan glzniecības tehnikā, gan veidojot nelielas humoristiskas skulptūras, tostarp lietuviešu koktēlniecības tradīcijās.

Tadas Vosylius (1980) ir jauns Lietuviešu tēlnieks, kas izstādē tiks pārstāvēts ar interaktīvām instalācijām, kuras veidotas mainot lietu pierasto pielietojamības jomu, tādējādi atdzīvinot it kā apkart ikdienā sastopamas lietas netradicionālā veidā.

Martynas Martišius (1979) ir tēlnieks, kurš arī tika iekļauts pagājušajā gadā Lietuvas mūsdienu mākslinieku izsādē un pierādījis sevi kā asprātīgu objektu veidotāju un uzmanīgu mazo formu tēlnieku dažādās tehnikās.

Arvydas Žalpys (1955) ir Lietuvā ievērību guvis mākslinieks konceptuālists, kas radoši izpaužas gan glezniecībā, gan fotogrāfijā, gan tēlniecībā, kā arī allaž meklē jaunus medijus apvienojot tos ar jau tradicinālajiem. Arvydas Žalpys ir Kauņas Mākslinieku savienības galerijas  Meno Parkas vadītājs, kurš organizē daudzus veiksmīgus starptautiskus mākslas projektus un palīdzējis arī šīs izstādes tapšanā.


Izstādes organizācijā izsakām pateicību Lietuvas vēstneicībai Latvijā.

“Gelarija 21” atrodas Z.A.Meierovica bulvārī 6

Atvērta no Otrdienas līdz Piektdienai 12.oo – 18.oo, Sestdien 12.oo – 16.oo

www.galerija21.com

Tālr. 67325386

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV