Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ķīpsalā notiks TDA “Teiksma” dižkoncerts un ielīgošanas balle

Inese Libere, 02.06.2009. 14:16

Tautas deju ansamblis “Teiksma” ielūdz visus dejas draugus uz “Teiksmas” dižkoncertu Ķīpsalā, kas notiks 19. jūnijā plkst. 19.30 Ķīpsalas hallē un noslēgsies ar lustīgu ielīgošanas balli.
Ķīpsalā notiks TDA “Teiksma” dižkoncerts un ielīgošanas balle

Koncerta mākslinieciskais vadītājs – horeogrāfs un “Teiksmas” vadītājs Jānis Ērglis.

Koncerta deju solī apvienosies vairāk nekā 300 dažādu paaudžu dejotāji – gan “Teiksmiņas” paši mazākie mākslinieki, gan “Teiksmas” studijas un tautas deju ansambļa “Teiksma”, gan arī vidējās paaudzes deju kolektīva “Teiksma” dejotāji.

“Mums ir izveidojusies skaista tradīcija – sezonas noslēgumā pulcēties visiem “Teiksmas” kolektīviem, lai skatītājus priecētu ar iemīļotākajām skatītāju un dejotāju dejām, kas izturējušas laika pārbaudi, kā arī ar horeogrāfijām, kas radušās pēdējās sezonas laikā,” stāsta “Teiksmas” vadītājs Jānis Ērglis. “Šajā koncertā dejā satiksies bērnība, jaunība un briedums. Jaunākajam koncerta dalībniekam ir tikai pieci gadi, un tas ir īstais laiks, lai sāktu iepazīt dejas aizrautību. Savukārt ilggadējos “teiksmiešus” dejotprieks apvienojis jaunā vidējās paaudzes deju kolektīvā.”

Laikā pirms Vasaras saulgriežiem, kad dabā viss zied un zaļo un sirds pildās ar dzīvesprieku, koncerta organizatori ir parūpējušies, lai koncerts gan dejotājiem, gan skatītājiem sagādātu patiesu prieku un baudījumu. Koncerta pirmajā daļā būs Helēnas Tangijevas-Birznieces, Jāņa Purviņa, Jāņa Ērgļa, Baibas Šteinas un citu Latvijas horeogrāfu veidotās dejas no latviešu skatuves deju “zelta fonda” (“Gatves deja”, “Sasala jūrīna” u. c.), kā arī jaunrades dejas, kas tapušas pēdējos gados un guvušas atzinību, tostarp arī šī gada jaunrades deju konkursa 1. vietas ieguvēja — Jāņa Ērgļa horeogrāfija “Meitu māte”. Mazāko dejotāju izpildījumā būs skatāmas dejas no nākamā gada skolēnu dziesmu un deju svētku repertuāra. Savukārt koncerta otrajā daļā, kas iesāksies ar deju virkni “Kas to Rīgu dimdināja”, būs skatāmas dejas no pērnā gada deju svētku koncertuzveduma “No sirsniņas sirsniņai”.

Pēc koncerta (aptuveni plkst. 22.30) zāle pārtaps omulīgā balles vietā ar galdiņiem, alu un sieru, kur visi koncerta apmeklētāji ir aicināti uz jestriem dančiem un kopīgu ielīgošanu kopā ar enerģiskajiem ballīšu muzikantiem – grupu “Henrix” –, kas visus ballētājus aicinās lustēties līdz pat rīta gaiļiem.

Biļetes uz koncertu var iegādāties “Biļešu servisa” kasēs visā Latvijā, kā arī Ķīpsalas hallē. Biļešu cenas: Ls 2,50 un Ls 3. Ieeja koncertā no plkst. 18.30. Ieeja ballē koncerta dalībniekiem un apmeklētājiem – bez papildu maksas. Tikai balles apmeklējums (aptuveni no plkst. 22.30) – Ls 3.

Koncerta rīkotājs ir “BT 1 Music”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV