Pirmdiena, 20.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Venta, Salvis, Selva;

Aleksandrs Hāns uzsācis darbu pie jaunas mākslas filmas

Ingrīda Nagle, 08.06.2009. 11:06 | komentāri (1)

Latvijā dzimušais režisors Aleksandrs Hāns (Alexander Hahn ) uzsācis darbu pie jaunas mākslas filmas projekta ,kas nākamgad tiks uzņemta Latvijā.

Aleksandrs Hāns, kas septiņdesmitajos gados emigrēja uz Rietumvāciju, kur vēlāk absolvēja Vīnes Kino Akadēmiju, latviešu  kino skatītājiem pazīstams  kā filmas  “Last Soviet Movie’’; “Midsummer Madness’’ režisors par plāniem stāsta: „Tā būs psiholoģiska drāma un darbība norisināsies Latvijā. Pašreiz meklējam aktierus un  kopproducentus topošajai filmai. Esmu priecīgs atkal atgriezties Latvijā , kur dzīvo mana  ģimene, un uzsākt darbu pie jauniem projektiem .“

Aleksandrs Hāns pašreiz Vīnē paralēli veido dokumentālo filmu.

Fischer Film, Steve Walsh Productions & Kaupo Filma 2006. gadā uzņemto komēdiju “Midsummer Madness“ veiksmīgi tikusi  jau izrādīta vairāk kā 16  Eiropas valstīs, piedalījusies vairāko Eiropas valstu kino festivālos un turpina savu ceļu.

11 jūnijā  filma tiks rādīta kabeļtelevīzijas NTV+ ekrānos un jau 23. jūnijā tā tiks demonstrēta Īrijā.

Filmas latviskais nosaukums ir “Jāņu Nakts”. Tajā galvenās lomas atveido Dominika Pinonsa (Amēlija, Saderināšanās uz mūžu, Svešie), Čulpans Hamatovs (Good Bye Lenin), Detlevs Buks, kas Vācijā plaši pazīstams kā režisors un aktieris, Birgita Minihmaijera (Sakāve), Tobias Moreti ( Komisārs Reksis) un Gundars Āboliņš (Limuzīns Jāņu nakts krāsā).

Atgādinām,  ka filmas sižeta pamatā ir ar vieglu humoru apvīts ironisks stāsts par to, kā Latvijā ierodas dažādi ārzemnieki, kuru piedzīvojumi atainoti sešos patiesi trakos, bet arī jaukos stāstos, kas risinās gada īsākajā naktī.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV