Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Ventspilī notiks Kurzemes novada Deju svētki

Baiba Bože, 25.06.2009. 14:43

27.jūnijā plkst.20.00 Ventspilī, Futbola stadionā Katoļu ielā 40 notiks Kurzemes novada deju svētki "Ar Jānīti padziedāju, ar Pēteri sadejoju".
Ventspilī notiks Kurzemes novada Deju svētki

Svētkos pulcēsies 121 jauniešu, vidējās un vecākās paaudzes deju kolektīvi jeb gandrīz divi ar pusi tūkstošu dejotāji no Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Saldus, Liepājas, Ogres, Bauskas, Cēsu, Ventspils rajoniem, kā arī no Liepājas, Jūrmalas, Rīgas, Jelgavas un Ventspils pilsētām.

Programmā tiks izdejotas gan līdz šim redzētas un iemīļotas dejas, gan jaunrades deju konkursā "Kurzemes zelta dejas" apbalvotās dejas. Fakts, ka konkursa rezultātā iegūtas 7 jaunas horeogrāfijas, norāda uz nepieciešamību turpināt radošo darbu.

Svētku mākslinieciskā vadītāja un idejas autore ir Tukuma rajona deju kolektīvu virsvadītāja Zanda Mūrniece. Svētku virsvadītāju godā - Kurzemes novada deju kolektīvu virsvadītāji, kuri piedalījušies repertuāra atlases procesā - Iveta Pētersone (Ventspils pilsēta un rajons), Ramona Irbe (Kuldīgas rajons), Lita Freimane (Talsu rajons), Santa Laurinoviča un Inese Buša (Saldus rajons), Valda Grīnfelde (Liepājas rajons) un Olita Laiveniece (Liepājas pilsēta). Svētku fināla iestudējumu veido horeogrāfs Jānis Purviņš.

Možu garu un raitu deju soli koncertā palīdzēs uzturēt deju svētku režisore Rudīte Poča un Liepājas aktrišu folkloras kopas "Atštaukas" dalībnieču asās mēles.

Gatavojoties Kurzemes novada Deju svētkiem, 12.maijā Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras zālē, Rīgā, Pils laukumā 4 norisinājās deju kolektīvu vadītāju laukuma zīmējumu seminārs.

Svētkus organizē Ventspils pilsētas Kultūras centrs sadarbībā ar Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūru un Jūrmalas pilsētas, Tukuma, Talsu, Kuldīgas, Ventspils, Liepājas, Saldus pilsētu un rajonu pašvaldībām.

Biļetes cena 1.00 Ls. Biļešu iepriekšpārdošana Ventspils Kultūras centra kasē (6 3624796).

Papildu informācija:
www.nkmva.gov.lv
www.ventspils.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV