Svētdiena, 02.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Lība, Emma;

Tiks demonstrētas filmas par „t.A.T.u.“ un Karostu

Elīna Hermansone, 07.07.2009. 12:10

Laikmetīgās mākslas centrā trešdien, 8. jūlijā, pulksten 19.00 notiks mākslinieka Jespera Nordāla (Stokholma) darbu prezentācija. Līdzās savai jaunākajai filmai “The t.A.T.u. project” (2009), kas stāsta par pazīstamo krievu popmūzikas duetu, mākslinieks izrādīs arī Karostā tapušos video “Crazy Girls” (2001) un “Field Trip” (2002).
Tiks demonstrētas filmas par „t.A.T.u.“ un Karostu

Filma “The t.A.T.u. project” (2009) ir tapusi, māksliniekam gadu dzīvojot Maskavā, un tā ir vizuāls pētījums par popgrupas "t.A.T.u." sociālo un politisko nozīmi. Savukārt videodarbā “Crazy Girls” (2001) desmit gadus jaunās Agnese, Annija un Katrīna izpilda popmūziķu Britnijas Spīrsas un “ABBA Teens” dejas, pārvietojoties par dzimtās Karostas teritoriju. Viegla spriedze jaušama gan grupas iekšienē – dēļ dalībnieču atšķirīgajām interesēm, gan tās attiecībās ar apkārtējo vidi, kas ir absorbējusi šķietami nesavienojamus arhitektoniskus un politiskus elementus no Latvijas pagātnes. Videofilma “Field Trip” (2002) ir ceļojums pa Karostu gida pavadījumā, kas atklāj šīs vietas kā bijušās krievu militārās nometnes vēsturi.


Jespers Nordāls ir mākslinieks, kurš izmanto video, tekstu un attēlus, lai runātu par sociāliem un politiskiem jautājumiem, īpaši pievēršoties dzimtes un ekonomiskajām struktūrām. Viņš darbojas arī kā filmu programmu, semināru un izstāžu kurators.

Mākslinieka darbu prezentācija notiek LMC Izglītības programmas ietvaros. Tās mērķis ir veicināt informācijas apriti par laikmetīgās mākslas aktivitātēm Latvijā un sniegt māksliniekiem iespēju publiski runāt par savu radošo darbību un iesaistīties diskusijā ar citiem māksliniekiem un mākslas kritiķiem.

Uz pasākumu ir aicināti mākslinieki, mākslas kritiķi un visi interesenti.

Jespera Nordāla darbu prezentācija notiks angļu valodā Laikmetīgās mākslas centrā Alberta ielā 13, 7.stāvā.

Lūgums pieteikt savu dalību Andai Kļaviņai: aklavina@yahoo.co.uk vai 26880458.

LMC Izglītības programmu atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.


Papildus informācija:
www.lcca.lv.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV