Piektdiena, 17.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Umberts, Herberts, Dailis;

Koncertā “Tautas deju pērles Jūrmalā” būs skatāmi pieci deju uzvedumi

Ilze Stebera, 09.07.2009. 15:30

29. augustā Dzintaru koncertzālē ar pieciem atšķirīgiem dejas uzvedumiem koncertā “Tautas deju pērles Jūrmalā” skatītājus priecēs Latvijas vadošie tautas deju kolektīvi – “Teiksma”, “Dancis”, “Rotaļa”, “Līgo” un “Zalktis”, kas savu dejotprasmi pierādījuši daudzu gadu garumā un bauda lielu skatītāju mīlestību. Koncerta sākums plkst. 19.00.
Koncertā “Tautas deju pērles Jūrmalā” būs skatāmi pieci deju uzvedumi

Koncertā būs skatāmi Jāņa Ērgļa, Jāņa Purviņa, Artas Melnalksnes, Rolanda Juraševska un Aijas Baumanes deju uzvedumi. Koncerta mākslinieciskais vadītājs – Jānis Ērglis.

Koncertā ietvertie deju uzvedumi būs vasarīgu motīvu un mīlestības tēmas caurvīti, ar dažiem pikantiem un mazliet nerātniem akcentiem, bez kuriem latviešu tautas deja nav iedomājama. “Esmu pārliecināts, ka koncerta pozitīvā enerģētika sagādās patiesu prieku un emocionālu gandarījumu gan pašiem dejotājiem, gan skatītājiem,” norāda Jānis Ērglis.

Tautas deju kolektīvi “Rotaļa” un “Līgo” koncerta skatītājus aicinās pakavēties jau aizgājušās Jāņu nakts noskaņās. “Rotaļa” izdejos Aijas Baumanes uzvedumu “Vasara”, kas stāsta par Līgo svētkiem, mīlestību un papardes zieda meklēšanu. Savukārt “Līgo” skatītājus priecēs ar Jāņa Purviņa dejas uzvedumu “Jāņu nakti gunis dega”, kas skatītāju vērtējumam pirmoreiz tika nodots pirms četriem gadiem Dzintaru koncertzālē, kad kolektīvs atzīmēju savu 50 gadu jubileju, un koncertā šis deju uzvedums būs skatāms otro reizi.

Arī TDA “Zalktis” mākslinieciskās vadītājas Artas Melnalksnes dejas iestudējuma “Bij’ man vienas meitas dēļ” pamatā ir stāsts par kaisli un mīlestību. “Jau pirmajās vēstures hronikās varam lasīt cittautu ieceļotāju domas par latvju sievietēm. Raugi, visas esot raganas, kas ar neskaitāmiem paņēmieniem prot apreibināt ne tikai vīrieša miesu, bet pieburt arī sirdi. Turklāt – uz mūžu. Par to arī ir mūsu stāsts dejā”, stāsta horeogrāfe Arta Melnalksne.

TDA “Teiksma” dejos horeogrāfa Jāņa Ērgļa Latgales svītu “Miezīt’s mani lustināja”, kurā ietverta arī šī gada jaunrades deju konkursa 1. vietas ieguvēja — deja “Meitu māte”. Savukārt TDA “Dancis” gatavo deju svītu “Suitu mēlē”. Svītas muzikālo noformējumu veido varenā Suitu sievu dziedāšana. Kā sola TDA “Dancis” mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis, koncerta apmeklētāji līdzās jau zināmajām svītas dejām redzēs vēl vismaz divas jaunas dejas.

“Koncerts “Tautas deju pērles Jūrmalā” jau kļuvis par tradīciju, kad augusta beigās Dzintaru koncertzālē uz vasarīgu sadancošanos pulcējas Latvijas labākie tautas deju kolektīvi,” stāsta koncerta un TDA “Teiksma” mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis.

Koncerta biļetes no 20. jūlija varēs iegādāties “Biļešu Paradīzes” kasēs visā Latvijā, Dzintaru koncertzālē, kā arī internetā www.bilesuparadize.lv. Biļešu cenas: no Ls 3 līdz Ls 5. Ieeja koncertā no plkst.18.00

Koncertu rīko “BT 1 Music” ar Jūrmalas pilsētas domes atbalstu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV