Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Notiks iestudējuma "Kailie brieži" izrādes

Juris Millers, 24.07.2009. 09:53

Pēc vasaras atvaļinājuma starptautiskā teātra kompānija "Domino Teātris" ir pagodināta paziņot, ka 12. un 13.augustā Dailes teātra mazajā zālē, bet no 16. augusta – Latvijas Nacionālā teātra lielajā zālē atkal būs skatāmas iestudējuma "Kailie brieži" izrādes, kurā spēlēs Lauris Reiniks, Roberto Meloni, Jānis Jarāns, Artūrs Krūzkops, Jānis Vimba, Agris Daņiļēvičs un Aleksandra Kurusova.

Iestudējuma pamatā ir Entonija Makartena (Anthony McCarten) un Stīvena Sinklaira (Stephen Sinclair) izcilā komēdija "Ladies night", kas aizvadīto gadu laikā ir bijusi viena no pasaulē iestudētākajām lugām. Latviskās versijas režiors ir Oļegs Šapošņikovs, bet horeogrāfi - Agris Daņiļevičs un Markuss Cmelnigs.

Lugas darbība risināsies kādā Latvijas mazpilsētā, kas ir saskārusies ar šobrīd visai valstij aktuālām problēmam – bezdarbu un apātiju, pret kuru cīnīties pašu spēkiem ir nolēmuši mūsu izrādes varoņi, ķeroties pie viņuprāt visai radikālām metodēm – izveidojot vīriešu striptīza kolektīvu.

To, ka puišiem ir izdevies iekarot Latvijas publikas sirdis, klātienē varēja pārliecināties pirmizrādes apmeklētāji, kas pēc katras izrādes aktieriem veltīja ovācijas, pieceļoties kājās. Lielās skatītāju intereses dēļ turpmāk izrādes notiks Latvijas Nacionālā teātra lielajā zālē. Biļetes uz gaidāmajām izrādēm ir nopērkamas visās "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā – www.bilesuparadize.lv .

Vienlaikus informējam, ka rudenī izrāde "Kailie brieži" būs skatāma arī Liepājas teātrī (25. septembrī pl. 19.00), Ventspils teātra namā "Jūras vārti" (28. septembrī pl. 19.00) un Valmieras dramas teātrī (8. oktobrī pl. 19.00).

"Domino Teātris" ir starptautiska teātra kompānija, kas veiksmīgi darbojas vairākās Eiropas valstīs. Latvijā līdz šim ir iestudēts darbs "Rīga Dakāra" (režisors Kosts Smorigins), bet "Kailie brieži" ir šīs kompānijas otrais iestudējums Latvijā (izrādes versija Lietuvā ar nosaukumu "Striptīza ērgļi" ir "Domino Teātra" 11. iestudējums).

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV