Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Dzintaru koncertzālē pasniegs Djagiļeva ordeni

Kristīne Stivriņa, 06.08.2009. 17:43

Rīt, 7.augustā, plkst. 20:00 Dzintaru koncertzālē norisināsies Starptautiskā baleta festivāla „Baleta zvaigznes Jūrmalā” 10 gadu jubilejas koncerts, kurā piedalīsies Sanktpēterburgas Marijas teātra zvaigznes Anastasija Matvijenko un Andrejs Batalovs, kā arī baleta mākslinieki no dažādām pasaules valstīm.
Dzintaru koncertzālē pasniegs Djagiļeva ordeni

Koncerta laikā Starptautiskais labdarības fonds pasniegs Djagiļeva ordeni  Dzintaru koncertzāles Valdes priekšsēdētājam Andrejam Kondratjukam, Dzintaru koncertzāles mākslinieciskajam vadītājam Ļevam  Ostrovskim un  Latvijas Nacionālās Operas galvenajam baletmeistaram Aivaram Leimanim par ieguldījumu kultūras veicināšanā un attīstībā. Ordeni  pasniegs Djagiļeva centra prezidente Natālija Korzuna.

Sergejs Djagiļevs (1872-1929), krievu baletmeistars un impresārijs, bijis krievu baleta sezonu organizētājs Parīzē. Šogad pasaulē tika plaši atzīmēta Sergeja Djagiļeva krievu baleta sezonas Parīzē simtgade.

Par godu festivāla jubilejai Dzintaru koncertzāles mazās zāles centrālajā foajē būs skatāma Jūrmalas muzeja rīkota izstāde par baleta vēsturi Jūrmalā un Latvijā — «Deja un dzīve», kuru no 7. līdz 12. augustam bez maksas varēs apmeklēt ikviens baleta mākslas cienītājs.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV