Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Banksy mākslas cienītāji „pārpludina” galeriju

Ilze Malaševska, 18.08.2009. 09:13

Gandrīz ceturdaļmiljons cilvēku ir apmeklējuši jūnijā atklāto graffiti mākslinieka Banksy izstādi Bristoles mākslas muzejā. Aplūkot graffiti mākslinieka darbus bija ieradušies ne tikai tuvākās apkaimes iedzīvotāji, bet arī liela daļa tūristu, kuri pie muzeja ieejas veidoja pat kilometru garas rindas.
Banksy mākslas cienītāji „pārpludina” galeriju

Mākslas muzejā notiekošās izstādes kurators „BBC News” sacīja, ka „bija nojausma, ka izstādes apmeklētāju būs daudz, bet ne, ka tik daudz”. Viņš arī atklāja, ka „informācija par graffiti mākslinieka šovu, kurš ietver sevī animāciju un instalācijas, tika turēta slepenībā līdz pat tā atklāšanas dienai”.

Tieši lielās apmeklētāju intereses dēļ katru dienu pie muzeja ieejas veidojās gandrīz kilometru gara rinda un muzeja vadība nolēma trešdienās pagarināt darba laiku. Jau šobrīd muzeja vadība cenšas vienoties ar Banksy komandu par iespēju muzeja darba laika pagarināšanai līdz pat izstādes noslēgumam, kurš plānots 31. augustā. Lielu interesi par šī graffiti mākslinieka daiļradi izrāda ne tikai vietējie iedzīvotāji, bet arī cilvēki no visas pasaules. „Tie nav tikai vietējie vai arī Lielbritānijas iedzīvotāji, kuri to grib redzēt. Ir bijuši cilvēki no Somijas, Japānas, Ņujorkas un pat Uzbekistānas”, atklāja muzeja darbinieks.

Pēc muzeja darba dienas beigām, muzeja darbiniekiem ir jāgaida vēl vismaz četras stundas, līdz muzeja telpas ir pametuši visi tā apmeklētāji. Lai arī muzeju var apmeklēt 650 cilvēki, arī Nigels Megits, izstādes apmeklētājs no Londonas, lai iekļūtu muzejā, rindā pie ieejas stāvēja četras stundas. „Mēs nācām ar domu, ka noteikti būs gara rinda, tāpēc tai bijām sagatavojušies”, „BBC News” atklāja tūrists. „Mēs paņēmām līdzi laikrakstus un, tā kā bijām divatā, tad viens no mums varēja doties uz veikalu un nopirkt ēdienu”. Savukārt izstādes kurators sacīja, ka, „neskatoties uz garajām rindām, cilvēki bija labi audzināti un sacīja, ka izstāde ar tās „izaicinošajiem objektiem” ir apbrīnojama”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV