Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Kultūras un mākslas centrs "Nātre" producē internacionālu kultūras projektu "ART box. Challenge yourself"

Kultūras un mākslas centrs "Nātre", 20.08.2009. 09:30 | komentāri (1)

No 21. līdz 30. augustam Jelgavā Kultūras un mākslas centrs "Nātre" sadarbībā ar ES programmu "Jaunatne darbībā" producē internacionālu kultūras projektu "ART box. Challenge yourself".

KMC "Nātre" ir nevalstiska radošo personību un jauno mākslinieku organizācija, kas ģenerē, producē un reducē dažādus kultūras un mākslas pasākumus ar pievienoto vērtību.

Projekts norisināsies 9 dienas augusta beigās Jelgavā, aktivitātes plānotas pilsētas gājēju ielā un Kultūras namā. Projekts "ARTbox" apvieno 25 dažādu valstu - Latvijas, Turcijas, Rumānijas, Slovēnijas un Ungārijas - radošās personības.

Projekta mērķis ir popularizēt laikmetīgās mākslas nozīmi jauniešu personības attīstībā un starpkultūru dialoga veicināšanā, kā arī veicināt sabiedrības izpratni par laikmetīgo mākslu.

Jaunieši veidos kompleksus mākslas darbus par tēmu "ART box", simbolizējot dažādu kultūru harmonisku līdzās pastāvēšanu. Māksla un radošas aktivitātes tiks izmantotas kā mediji, veids kā atraktīvi un radoši uzrunāt sabiedrību ar mākslas valodu. Norisināsies dažādi semināri un radošās darbnīcas, kuru laikā jaunieši prezentēs savas idejas, veicinās jaunradi un iepazīs citu kultūru.

Jaunieši dzīvos un darbosies Bērnu un jauniešu mūzikas kluba telpās(BJMK), kas uz projekta laiku tiks pārvērsts Mākslas rezidencē.

Projekta ietvaros plānotas dažādas aktivitātes, kuras apmeklēt aicināts ik viens interesents:

- 22.08.09 plkst. 22.00 Internacionāls Kultūras vakars ar projekta dalībvalstu prezentācijām mūzikas klubā "Jelgavas Krekli"
- 25.08.09 plkst. 19.00 Ritma performance Jelgavas pilsētas gājēju ielā (Driksas iela), iesaistot apmeklētājus un garāmgājējus.
- 26.08.09 plkst. 18.00 Multimediju performance Jelgavas Kultūras namā (teatralizēta, neordināru tērpu skate ar oriģinālu muzikālo pavadījumu un video projekcijām).
- 27.08.09 Instalācijas izveide Pedvāles mākslas parkā Sabilē
- 29.08.09 Instalācijas akcija. Instalācijas plosta izveide un 25 internacionālu jauniešu teatralizēta dalība "Piena paku regates" parādē Lielupē.

Pēc projekta noslēguma 23.novembrī plānota arī projekta fotoizstādes atklāšana Jelgavas pils aula vestibilā, informējot par projekta norisi un rezultātiem ar informatīvi tematisku pasākumu par laikmetīgo mākslu un ES programmu "Jaunatne darbībā". Viens no projekta izstādes izglītojošajiem mērķiem ir dot iespēju jauniešiem uzzināt par Eiropas Savienības piedāvātajām mobilitātes iespējām.

Projekta "ARTbox. Challenge yourself" apraksts

Kultūras un mākslas centram "NāTRE", analizējot laikmetīgās mākslas uztveri sabiedrībā, radās ideja organizēt internacionālu jaunatnes apmaiņu, izmantojot laikmetīgo mākslu kā mediju, lai uzrunātu sabiedrību. Pēc diskusijām ar dažādu valstu kultūras organizācijām un mākslas centriem, secinājām, ka arī citās valstīs nepieciešams attīstīt un popularizēt performanču un instalāciju mākslas formas, ka jauniešiem trūkst neformālas iespējas paust savu radošumu un gūt atsaucību, kā arī pierādīt savas spējas un uzdrošināties.

Projekta tēmā tiek iekļauta mākslas nozīmība - māksla kā medijs un mākslas vērtība aktīvas sabiedrības veicināšanā.

Projekta nosaukums ''ARTBox. Challenge Yourself'' simbolizē mākslas kasti kā mākslinieka darbarīku komplektu un būs izaicinājums dalībniekiem pārbaudīt sevi un realizēt pārdrošas idejas. Caur dažādām mākslas aktivitātēm tiks attīstīts starpkultūru dialogs un veicināta savstarpējā tolerance.

Projekta uzdevumi:

- Izzināt un apkopot kopīgo un atšķirīgo dažādās kultūrās, caur mākslas valodu nonākt pie kopīga rezultāta
- Iepazīstināt un veicināt izpratni par mūsdienu laikmetīgās mākslas pasauli
- Palīdzēt izprast mākslu kā mediju un kā to izmantot idejas realizēšanai un sabiedrības uzrunāšanai
- Radošās darbnīcās izveidot tematisku performanci un instalāciju, tādējādi rosināt domāšanu, aktīvu līdzdarbību kultūras procesos
- Veicināt viedokļu apmaiņu un diskusiju jauniešu vidū ar dažādām neformālām izglītības metodēm
- Iesaistīt vietējos jauniešus projekta aktivitātēs
- Izveidot projekta video filmu un fotoizstādi un informēt sabiedrību par projekta aktivitātēm un iespējām Eiropas Savienībā.

Projekta sadarbības partneri un sponsori:

Bērnu un jauniešu mūzikas klubs,

Jelgavas Aģentūra "Kultūra", "Jelgavas Baltie krekli", Picorestorāns Tami-Tami, Tukuma Piens "Baltais", "Fazer" maiznīca, Bistro "Silva", Pedvāles brīvdabas mākslas parks.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV