Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Notiks dejas izrāde “Sprīdītis”

Daira Kārkliņa, 14.09.2009. 13:29

18. septembrī plkst. 19:30 Babītes vidusskolas aktu zālē, Piņķos, Jūrmalas 17, notiks dejas izrāde “Sprīdītis”.

Izrādes horeogrāfe un režisore ir Lilija Lipora. Izrādē dejo Lilijas Liporas deju studijas „Zvaigžņu Aka” dejotāji. Kā radošā komanda ir piesaistīti Latvijas Leļļu teātra aktieri Edgars Lipors un Miķelis Žideļūns, gaismu mākslinieks Egils Kupčs, scenogrāfe un tērpu māksliniece Iveta Bude, izrādes mūziku sarakstījusi komponiste Silvija Silava. Izrādi organizē Dejas Atbalsta fonds „Zvaigžņu Aka”.

Izrādes „Sprīdītis” ideja ir arhaisko pasaku materiālu ar dejas, mūzikas un leļļu teātra starpniecību pasniegt mūsdienīgā bērnu izrādē. Izrādes pamatā – A. Brigaderes pasaka „Sprīdītis”. Izrādē tiek apvienota gan tautiskā, gan mūsdienu deja un mūzika, kā arī Leļļu teātra un pašu bērnu izgatavotās lelles.

Izrādes mērķis ir rosināt bērnus apzināties patiesās cilvēka vērtības, kā dzimtenes mīlestību, laimes īstenību, piederību ģimenei un tautai. Motivēt vecākus pievērst savu uzmanību bērna identitātes attīstībai.

Izrādes pamata mērķauditorija ir sākumskolas, pamatskolas vecuma bērni, un jaunieši kopā ar ģimenēm visā Latvijā.

Dejas Atbalsta fonds “Zvaigžņu Aka” ir izveidots dejotāju izaugsmes un dejas teātra attīstības veicināšanai, radošas un izglītojošas darbības atbalstam, kā arī sadarbībai ar līdzīga rakstura organizācijām. Fonda dibinātāja ir horeogrāfe, režisore Lilija Lipora. Realizējot radošus projektus, Lilija Lipora attīsta profesionālu un topošu skatuves mākslinieku sadarbību.

Deju studija darbību uzsāka 2005.g. Babītes vidusskolā, kā turpinājums jauniešu deju grupai. Tās darbību atbalsta Babītes vidusskola un Babītes novads.

Līdz šim ir iestudētas 4 izrādes - „Vecīša cimdiņš”, „Koklētājs un Jūras Māte”, „Par tevi, par mani, par mums”, “Odiseja Projekts”, izrādes izrādītas Latvijā, kā arī ir bijušas viesizrādes Čehijā, Vācijā, Krievijā un Turcijā.

Kopumā plānots izrādīt līdz 40 izrādēm laika posmā līdz 2010. gada maijam. Izrādes norisināsies lielākajos Latvijas kultūras namos un skolās, gan Rīgā, gan ārpus tās. Pašlaik ir plānots doties uz šādām Latvijas pilsētām –

Tukums, Kandava, Madona, Lubāna, Jaunjelgava, Aizkraukle, Talsi, Kuldīga, Rēzekne, Viļāni, Gulbene, Balvi, Ogre, Lielvārde, Līvāni, Preiļi, Limbaži, Cēsis, Valmiera, Smiltene, Rūjiena.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV