Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Nacionālais filmu festivāls “Lielais Kristaps” uzsāk biļešu iepriekšpārdošanu

Zigita Saulīte, 25.09.2009. 09:30

Biļešu servisa kasēs sākusies Nacionālā filmu festivāla Lielais Kristaps biļešu iepriekšpārdošana, un nu jau tradicionāli pirmais Lielā Kristapa biļešu pircējs tiks īpaši godināts – viņš saņems festivāla Viesa karti, kas dod iespēju bez maksas apmeklēt visas festivāla filmas nedēļas garumā gan kinoteātrī Rīga, gan Rīgas Kinomuzejā, turklāt ne tikai šogad, bet arī nākamajā festivālā 2011. gadā. Tradīcija tika dibināta 2007. gada festivālā, kad par pirmajām Lielā Kristapa biļešu pircējām kļuva Edīte Lazovska un Audra Šidlauska, viņas arī šogad saņem Viesa karti, kas nodrošina brīvu ieeju uz visiem Lielā Kristapa filmu seansiem.
Nacionālais filmu festivāls “Lielais Kristaps” uzsāk biļešu iepriekšpārdošanu

Nacionālais filmu festivāls Lielais Kristaps sāksies otrdien, 29. septembrī, kinoteātrī Rīga, Rīgas Kinomuzejā un visā Latvijā. Konkursa filmu skate startē kinoteātra Rīga Lielajā zālē pulksten 16:00, pirmajā seansā – spēlfilma Rīgas sargi. Kinoteātra Rīga Mazajā zālē pirmais seanss pulksten 16:30 – Rozes Stiebras animācijas filmas Māsa un brālis un Vai tu ko teici, un ģimenes spēlfilma Mazie laupītāji, savukārt Rīgas Kinomuzejā festivāla Panorāmas skate - jau no pulksten 15:00 ar divām Dzintras Gekas filmām. Vēl agrāk Lielā Kristapa filmu seansi skatāmi visā Latvijā – viens seanss jau 28. septembra vakarā Balvos, bet 29. septembra rītā pulksten 10:00 pirmie seansi notiks Kazdangā, Rūjienā un Skultē.

Festivāla atklāšana - kinoteātrī Rīga no pulksten 18:00. Vispirms pakāpeniski tiks atklātas trīs dažādas izstādes, bet pulksten 19:00 Lielajā zālē sāksies oficiālā daļa ar dažām uzrunām, Vislatvijas konkursa Lielais Kristaps bibliotēkās uzvarētāju apbalvošanu un Ivara Zviedra dokumentālās filmas Bēgums pirmizrādi. Šī filma stāsta par latviešu viesstrādniekiem Īrijā un tādējādi apliecina Latvijas kinoveidotāju ieinteresētību sabiedrībai aktuālos procesos, tāpēc uz atklāšanas seansu pieejamas arī biļetes Biļešu servisa kasēs, bet pēc seansa ieplānota diskusija par filmas uzjundītām tēmām.

Pēc diskusijas sekos neoficiālā daļa – torte no maiznīcas Liepkalni un gliemeži no Īrijas, bet pulksten 21:30 - Lielajam Kristapam jau tradicionālais brīvdabas seanss kinoteātra Rīga priekšpagalmā. Programmā – dokumentāla montāža par 12. augusta akciju pie Kultūras ministrijas, kad kopīgā darbā vienojās lielākā daļa Latvijas filmu veidotāju, un vēl citas filmas.

Tas, protams, ir tikai sākums! Festivāls turpināsies līdz 4. oktobrim un paredzēts vēl daudz īpašu notikumu, par tiem – nākamajās relīzēs! Festivāla filmu programma un cita informācija par festivālu atrodama portālos www.filmas.lv un www.diena.lv, Nacionālā Kino centra un kinoteātra Rīga mājaslapās un citur.

Nacionālo filmu festivālu Lielais Kristaps rīko Nacionālais Kino centrs, Rīgas Kinomuzejs un Latvijas Kinoproducentu asociācija, finansē Rīgas dome un Valsts Kultūrkapitāla fonds, atbalsta Latvijas Televīzija un citi draugi.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV