Pirmdiena, 03.Jūnijs 2024. » Vārdadienas svin: Ineta, Inta, Intra;

THE WEINSTEIN COMPANY uz pārmaiņu sliekšņa

kinokino.lv, 25.09.2009. 11:48

Brāļi Veinsteini, kuru filmu kompānija THE WEINSTEIN COMPANY pastāv četrus gadus, veic būtiskas pārmaiņas kompānijas attīstības vārdā, ziņo Variety.

Vieni no mūsdienu veiksmīgākajiem filmu producentiem, brāļi Hārvijs un Bobs Veinsteini, ir ievērojamas figūras kino industrijā. Viņu 1979.gadā dibinātā MIRAMAX kļuva par vienu no galvenajiem neatkarīgo filmu producētājiem un izplatītājiem, līdz deviņdesmitajos gados to pārpirka Disneja korporācija. Bobs un Hārvijs turpināja vadīt MIRAMAX šī milža paspārnē, līdz 2005.gadā aizgāja no tās un nodibināja savu kompāniju ar nosaukumu THE WEINSTEIN COMPANY (TWC). Kopš tā brīža TWC ir viena no vadošajām neatkarīgajām filmu kompānijām.

Tomēr tagad TWC pārstāvji informē par kompānijas restrukturizāciju, un īpaši tam ir nolīguši speciālistus. Lai sekmētu kompānijas attīstību tagadējā situācijā, tiek pieņemti dažādi lēmumi filmu producēšanā un izplatīšanā. Kā arī, piekopjot vienu no aktuālajām metodēm - darbinieku skaita samazināšanu proti, oktobrī tiks atlaisti vēl 35 darbinieki, lai sasniegtu optimālo darbinieku skaitu kompānijā - deviņdesmit. Jāpiebilst, ka TWC pakāpeniski vairākos piegājienos samazina darbinieku skaitu, kurš vēl pirms gada pārsniedza 200 cilvēku. Lai arī kompānijas pēdējais komerciālā veiksme, Tarantino filma BĒDĪGI SLAVIENIE MĒRGĻI, kuru TWC izplata ASV, bet UNIVERSAL citur pasaulē, nerada bažas par nopietnām finansiālām grūtībām, TWC sper šādus saprātīgus soļus. 

Materiāls publicēts sadarbībā ar kinokino.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV