Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Izrāde „Striptīza ērgļi”

Helija Tetere, 06.10.2009. 13:52

Ar pirmizrādi 1. oktobrī, Rīgā, Maskavas Namā debitēja izrādes „Kailie brieži” versija krievu valodā „Striptīza ērgļi”. Izrādes režisors ir Oļegs Šapošņikovs, horeogrāfi - Agris Daņiļevičs, Markuss Cmelnigs, producenti - starptautiskā teātra kompānija "Domino Teātris".
Izrāde „Striptīza ērgļi”

Galerijas:

Izrādes pamatā ir Entonija Makartena (Anthony McCarten) un Stīvena Sinklaira (Stephen Sinclair) izcilā komēdija "Ladies night", kas aizvadīto gadu laikā ir bijusi viena no pasaulē iestudētākajām lugām.

Lugas galvenie varoņi ir pieci, komiski ierindas strādnieki, kas apvienojas un izveido vīriešu striptīza grupu. Pie šādas, šķietami radikālas, metodes lugas varoņi nonāk, ietekmējoties no vides, proti, bezdarba un valdošās apātijas. Lugas vide un notikumi ļoti labi sasaucas ar šā brīža ekonomisko stāvoklī valstī, tādejādi radot zināmu saikni ar skatītājiem.

Izrāde piedāvā interesantu uzveduma formu, radot skatītājos aizkulišu sajūtu. Tiek dota iespēja uzzināt to emociju gammu, ko izjūt izrādes varoņi, gatavojot savu priekšnesumu. Komiskas situācijas caurvij visus striptīza priekšnesuma veidojošos posmus - komandas savākšanu, uzveduma plānošanu, mēģinājumus, finālu un notikumus pēc tā.  

Izrādes skatuves noformējumu veido lakonisks makets, kas attiecībā pēc vajadzības, ar gaismas un skaņas efektiem tiek pielāgots konkrētai notikumu telpai – eksterjeram un interjeram.

Lomas izrādē atveido Jānis Jarāns, Roberto Meloni, Jurijs Kušpelo, Aleksejs Korgins, Aleksandrs Malikovs, Deniss Benke un Aleksandra Kurusova. Vienu no lugas lomām atveido pats iestudējuma režisors Oļegs Šapošņikovs.

Izrāde būs skatāma dažādās Latvijas pilsētās, biļešu iegāde - „Biļešu paradīzes” kasēs.

Foto: Kārlis Bergs

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV