Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Skolēni sajūsmā par „OLIVERU”

Sigita Paula Cepleviča, 08.10.2009. 10:33

Vakar VEF Kultūras pilī skatītāju atzinību un sirsnīgus aplausus guva Lailas Ilzes Purmalietes pirmā bērnu rokopera „OLIVERS”, kura aizkustināja lielos un mazos skatītājus.
Skolēni sajūsmā par „OLIVERU”

Pēc Čārlza Dikensa romāna “Olivers Tvists” veidotais muzikālais stāsts ir par zēnu, kuru noteikti var sastapt arī šodien Rīgas ielās, vārdā Olivers. Viņš ir agri kļuvis par bāreni un nokļuvis bērnu namā. Kā ikviens bērns, viņš vēlas būt mīlēts un ilgojas pēc savas māmiņas, lai arī viņu pat neatceras. Nesaņemot mīlestību bērnu namā, viņš nolemj no tā bēgt. Nonākot uz ielas, Olivers iepazīst ielu dzīvi, un, lai tajā iekļautos, viņam ir jāpieņem “ielas likumi”. Viņš sāk zagt un, visticamāk, kļūtu par noziedznieku, ja liktenis viņam nebūtu lēmis iepazīties ar mūzikas skolotāju Šarloti. Skolotāja necentās zēnu uzreiz nosodīt, bet mēģināja vispirms uzklausīt un palīdzēt. Vai viņš noticēs šai mīlestībai un atteiksies no ielas dzīves?  

Pēc izrādes vairāku Latvijas skolu skolotājas izteica atzinīgus vārdus organizatoriem: „Izrāde aizkustināja ikvienu skatītāja sirdi gan ar savu stāstu, gan lieliskajām melodijām. Zināju, ka bērniem noteikti patiks šī izrāde, bet biju patīkami pārsteigta, ka arī mani tā neatstāja vienaldzīgu un uzrunāja. Aizdomājos pat, cik gan daudz bērnu ir bez vecākiem un mājām. Skumji, bet tāda ir dzīve.”

Arī skolnieki bija sajūsmā par izrādi, un juta līdzi šim stāstam. Ar skaļiem aplausiem viņi savu prieku izteica pēc katras dziesmas un pēc izrādes pateica paldies savām skolotājām, ka viņi atbraukuši tieši uz šo izrādi. Ne viena vien skolnieka acīs bija manāms patiess prieks, kā arī gaitenī bija dzirdami izsaucieni: „Izrāde bija forša! Patika Feigins (Niks Matvejevs),  Olivers (Rihards Andris Bērziņš), un skolotāja (Liene Šomase)!”


Vēl tikai 18. oktobrī būs iespēja redzēt šo izrādi ar šova Koru kari 2  dalībnieci Lieni Šomasi mūzikas skolotājas Šarlotes lomā. Tāpat kā izrādē, arī dzīvē Liene ir saistīta ar mūziku un māca to jaunajiem  dziedātājiem no MarieN Studio. Liktenis tā iegadījies, ka ši ir jau viņas otrā skolotājas loma “Jaunajā Zvaigžņu Teātrī”, pirmoreiz viņa skolotāju atveidoja Lailas Ilze Purmalietes mūziklā “Mūsdienu pasaka par Pelnrušķīti”.

Izrādē piedalās arī Ieva Sutugova, Nikolajs Puzikovs, Pauls Ārgalis  un citi „Jaunā Zvaigžņu Teātra” aktieri. No lielajā zvaigznēm izrādē piedalās arī grupas „Baltie Lāči” solists Andris Baltacis,  izrādē atveidojot bargu policistu, kurš iemīlas skolotājā. Skatītāju simpātijas izrādes laikā iemanto vokālā grupa „Dzeguzīte”, kuras dalībnieki atveido bērnu nama bērnus.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV