Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

“Dirty Deal Teatro” uzsāk sezonu ar divām pirmizrādēm un ugunīgu pēcballīti

Krista Jansone, 09.10.2009. 15:46

Sestdien,17.oktobrī, “Dirty Deal Teatro” uzsāk savu trešo sezonu ar divām jaunām izrādēm – radošās apvienības "Umka.lv" un grupas “Gaujarts” jaunāko veikumu muzikālu- leļļu- objektu izrādi "Par vienu vīru .." un jaunā režisora Elmāra Seņķova oriģināldramaturģijas izrādi "Klusā daba".
“Dirty Deal Teatro” uzsāk sezonu ar divām pirmizrādēm un ugunīgu pēcballīti

Jaunā DD Teatro sezonas ēdienkarte iepriecinās pat visizvēlīgākos teātra mākslas gardēžus. Papildus umkiešiem un Latvijas jaunās režisoru kalves iestudējumam, savus jaunākos veikumus plašākai publikai izrādīs arī režisori Dmitrijs Rumjancevs ("Drunk Opera"), Edgars Kaufelds un Valters Sīlis ("Uz tirgus"). Sadarbībā ar Rīgas Improvizājas Teātri turpināsies arī ikmēneša pretdepresijas kampaņa- improvizācijas teātra vakari. Repertuāru bagātināt sola arī jaunais un daudzsološi-talantīgais Londonā un Sanktpēterburgā teātra režiju apguvušais režisors Vladislavs Nastavševs, kura kontā jau ir iestudētas  izrādes Cochrane Theatre (Londonā) un Belvoir Theatre (Sidnejā). Ap Ziemassvētkiem mājās no Rietumeiropas gaidām atgriežamies arī Baltijas kolorītāko šovmenu Vectēvu un viņa ne mazāk kolorītos mazdēlus, kurus varēs sastapt umkiešu superhīta "Vectēva vakars" otrajā  daļā "Vectēvs. Neapgraizīts".

Svinīgi-priecīgā DD Teatro sezonas atklāšanas programma 17.oktobrī:

18:00    Pirmizrāde "Klusā daba" (rež. Elmārs Seņkovs)
19:30    Pirmizrāde "Par vienu vīru .." (rež. Ģirts Šolis)
21:30    Sezonas atklāšanas "pēcballīte" ar grupu "Gaujarts" un draugiem

Vakara programmā ugunīgi pārsteigumi!

Muzikāla leļļu- objektu izrāde pieaugušajiem "Par vienu vīru .."-  "Umka.lv" un grupas "Gaujarts" kopprojekts, savu pirmizrādi piedzīvoja neatkarīgo teātru festivālā „Lain§uojattomat” Pori (Somijā) šī gada septembrī. Somu publikas mīlestības iedrošināti, umkieši ir gatavi dalīties jaunajā veikumā arī ar mājiniekiem. Izrāde "Par vienu vīru .." stāsta par vientuļu vīru - pasta darbinieku Jūliju, kura hobijs ir elektrotehnikas remontēšana. Jūlija dzīve jau diezgan sen ir kļuvusi par rutīnu - bez sapņiem un komunikācijas ar ārpasauli. Kādu dienu Jūlija pakalpojumi pastam vairs nav nepieciešami. Jūlijam nākas ar to samierināties. Jūlijs cenšas pielāgoties jaunajiem apstākļiem. Tomēr kā aizpildīt savulaik pasta pienākumiem atvēlēto laiku? Gluži netīšam Jūlijs atrod izbrāķēto mēstuļu kasti...

Izrādes autori un veidotāji: Edgars Makens, Rūdolfs Kokins, Mārcis Gurtiņš, Edgars Šubrovskis, Ģirts Šolis. Mūzikas autori: Edgars Makens un grupa "Gaujarts". Scenogrāfija, lelles, režija: Ģirts Šolis (UMKA.LV).

Savukārt, ar izrādi "Klusā daba" tās režisors, Latvijas Kultūras akadēmijas dramatiskā teātra režijas students Elmārs Seņkovs skatītājiem sola atklāt trīs cilvēku radoši-mokoši-eksperimentālos patiesas un atklātas dzīves meklējumus. Anonīma noslēpumu publiskošana internetā un grāmatās jauno režisoru ir vilinājusi vienmēr. Tāpēc šī sabiedrības fenomena dziļākas izpētes, radošo eksperimentu un iekšēju pārbaudījumu rezultātā radās stāsts par trim cilvēkiem, kuri ir izvēles priekšā – dzīvot kā līdz šim vai mēģināt sasniegt savus sapņus. Pieaicinot 3. kursa studentus - aktierus Juriju Djakonovu un Inesi Pudžu, dramaturgu Jāni Balodi, un scenogrāfu Reini Dzudzilo, tapa izrāde par cilvēku kluso dabu. "...Trīs lugas personāži –viena sieviete un divi viņas vīrieši – atrodas nepārtrauktā sarunā ar sevi un citiem. Klusēt vai atklāties? Viņi meklē īsto ceļu, īsto cilvēku, īsto dzīvi. Varbūt patiesu, atklātu un bez noslēpumiem?... "

Papildu informācijai:
www.dirtydeal.lv
www.gaujarts.lv
www.umka.lv

 Biļetes iepriekšpārdošanā nopērkamas no 12. oktobra "Biļešu Serviss" tirdzniecības punktos un www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV