Ceturtdiena, 18.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Laura, Jadviga;

„Dirty Deal Teatro” atklāj sezonu un sola turpināt ar vairākām pirmizrādēm

Ilze Malaševska, 18.10.2009. 23:29

17. oktobrī „Dirty Deal Cafe” telpas pārvērtās par teātri, kur pirmā stāva plašos kvadrātmetrus apdzīvoja muzikālās skaņās ietērpta izrāde, bet otrais stāvs aicināja uz intīmāku un mazāku vakara uzvedumu. Teātra noskaņās un ar divām pirmizrādēm tika atklāta „Dirty Deal Teatro” jaunā sezona, tomēr organizatori atklāja, ka tās nebūs vienīgās pirmizrādes šajā sezonā.
„Dirty Deal Teatro” atklāj sezonu un sola turpināt ar vairākām pirmizrādēm

Galerijas:

Pirmā izrāde, kas uzsāk jauno teātra sezonu, ir jaunā teātra režisora Elmāra Seņķova oriģināldramaturģijas izrāde „Klusā daba”. Melnas krāsas šaurās istabas modelis, kurā atrodas tikai divi spoguļi un balts galds ar pāris tādas pašas krēsliem, ir liecinieki attiecību daudzstūrim. Skolotāja Ilze ir precēta vīrieša un divu bērnu tēva Saņas mīļākā, savukārt Mārtiņš ir skolas „sliktais” puika, kurš izjūt simpātijas pret Ilzi. Saņa vēlas saglabāt laulības dzīvi, bet Ilze ir gatava sakravāt koferus un doties ar viņu uz Parīzi, tomēr uzrodas Mārtiņš... Nevainīgas ilgas pēc mīlestības un ceļojuma uz Parīzi tiek ierobežotas pašu personāžu lēmumos jeb pieņēmumos par to, kā ir pareizi. „Tas nav stāsts par laimīgu vai nelaimīgu mīlestību,” ideju atklāja režisors. „Tas ir stāsts par durvīm uz laimi, kuras dažreiz nevaram un nemākam atvērt”.

Askētiskā stilā ieturētās melnās krāsas sienas nomaina tehniski dzīvākas muzikālu - leļļu- objektu izrādes „Par vienu vīru ..” dekorācijas. Novilkta aukla, pie kuras ar knaģiem piekārtās pasta kartītes un vēstules, norobežo ar elektronikas un mūzikas instrumentiem piepildītu telpas daļu, kur patvērumu rod radošās apvienības „Umka.lv” darbonis Ģirts Šolis un grupas „Gaujarts” mūziķi. Pie melna galda skatuves vidū sēž leļļu vīra seju iemantojis pastnieks, kura vienmuļā ikdiena pārvēršas tad, kad vēstules nomaina interneta saziņas iespējas. Viņam nepaliek cita iespēja, kā tikai pāršķirot par nederīgām atzītās vēstules, izlabot kļūdaini norādītās adreses, saņēmēju vārdus vai vienkārši uzspiest tām zīmogu, lai mākslīgi atdzīvinātu vēstuļu rakstīšanas kustību.

Iespējams, stāsts ir par leļļu vīru, kurš strādā pastā, iespējams, par interneta ienākšanu ikdienas dzīvē, iespējams, par sapņiem, kurus jāizsapņo, aizverot acis. Ģirts Šolis pastāstīja, ka izrāde veidota no maziem stāstiņiem, kas bija pakļauti dažādām ietekmēm, tomēr konkrēto ideju viņš atturējās atklāt publiski. „Ja iet pēc tā stāsta līnijas, tad stāsts ir vienkāršs”, sacīja aktieris. „Mums patīk ierindas stāstu izvērst tādā mākslinieciskā veidā, lai tas liek padomāt par citām lietām”.

Gan Elmāra Seņķova izrāde, gan „Umka.lv” un grupas „Gaujarts” kopprojekts „Dirty Deal Cafe” telpās būs skatāms arī turpmāk, savukārt šajā sezonā gaidāmas vēl trīs vai četru izrāžu pirmizrādes, kā arī izrādes „Vectēvs” atgriešanās.

Foto: Kārlis Bergs

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV