Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Liepājā tiekas grāmatas „Pauls Maks Berči .Liepājas arhitektūras pērles” veidotāji

Krista Kalnarāja, 21.10.2009. 17:21 | komentāri (2)

Šodien Liepājas Kultūras pārvaldē tikās grāmatas Pauls Maks Berči .Liepājas arhitektūras pērles” veidotāji - izcilais Latvijas arhitektūras un kultūrvēstures zinātājs Imants Lancmanis, Berči dzimtas pārstāve Angelika Berči, kā arī izdevniecības „Valters un Rapa” pārstāvji. Grāmata tiek veidota par godu izcilā arhitekta Paula Maksa Berči 170. jubilejai, kas Liepājā tiks svinēta nākamgad.
Liepājā tiekas grāmatas „Pauls Maks Berči .Liepājas arhitektūras pērles” veidotāji

Idejas iniciatore par arhitekta Paula Maksa Berči jubilejas svinēšanu un to saistīto aktivitāšu ieviešanu Liepājā ir Liepājas Būvvaldes Vecliepājas rajona arhitekte Gunta Šnipke un Angelika Berči. Liepājas Kultūras pārvalde atsaucās aicinājumam un iesaistījās konkrētās grāmatas veidošanā, piesaistot līdzekļus no Valsts Kultūrkapitāla fonda. Manuskripta autors grāmatas lielākajai daļai par izcilā arhitekta darbu un ieguldījumu Liepājas attīstībā ir Imants Lancmanis. „Grāmata iecerēta uz apmēram 250 lapām, ar krāšņām fotogrāfijām, kurās būs redzamas gan projekti un to skices, gan arhitekta darbības laikā un vēlāk veidotās fotogrāfijas, kā arī šogad veidotās fotogrāfijas no konkrētiem objektiem. Grāmatas teksts būs latviešu un vācu valodā, kā arī pieteikums angļu valodā. Savukārt pie grāmatas biogrāfiskās daļas strādās Angelika Berči” – stāstīja Imants Lancmanis.

Liepājas Kultūras pārvalde ir noslēgusi sadarbības līgumu par grāmatas izdošanu un izplatīšanu ar izdevniecību „Valters un Rapa”. Līdzekļus grāmatas izdošanai no Valsts Kultūrkapitāla fonda izdevies piesaistīt Ls 6000 apmērā, bet līdzfinansējuma piesaiste tiks turpināta.

Grāmata būs kā krāšņs ilustratīvs un izglītojošs pētījums par izcilā arhitekta ieguldījumu Liepājas attīstībā. Izdevums tiks izplatīts Latvijas grāmatu tirdzniecības vietās, kā arī starptautiskajā tirgū ar interneta starpniecību. Zināmu skaitu eksemplāru Liepājas Kultūras pārvalde paredzējusi nodot bibliotēkām un izglītības iestādēm.

Grāmatas tapšana ir tikai viena no plašā aktivitāšu skaita, ko plāno realizēt Liepājas Kultūras pārvalde sadarbībā ar saistīto nozaru organizācijām un iestādēm 2010. gadā, kad Liepāja svinēs 385. dzimšanas dienu.

Foto: Liepājas muzeja fondos esoša projekta fragments

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV