Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Šīs nedēļas nogalē Liepājā notiks Nacionālās operas baleta viesizrādes

Krista Kalnarāja, 26.10.2009. 13:25

Pēc Liepājas pilsētas pašvaldības iestādes „Kultūras pārvalde” iniciatīvas šā gada 30. un 31.oktobrī Latvijas Nacionālās operas baleta trupa viesosies Liepājas teātrī ar diviem jaunākajiem baleta iestudējumiem - baletu „Kopēlija” un mūsdienu dejas viencēlieni „Tango Plus” un „Marijas Sapnis”.
Šīs nedēļas nogalē Liepājā notiks Nacionālās operas baleta viesizrādes

Ar lielu sajūsmu un pārpildītām skatītāju rindām Latvijas Nacionālās operas viesizrādes aizritēja 2008. gada rudenī. Tie bija svētki gan latviešu, gan cittautiešu auditorijai, kas izteica cerību baleta viesizrādes redzēt Liepāja arī 2009. gadā. Skatītāju vēlmes ir piepildījušās un jau piektdien, 30. oktobrī uz Liepājas teātra skatuves būs redzamas brīnumainas lelles, košas krāsas, smieklīgi pārpratumi un laimīga mīlestība izrādē visai ģimenei – Leo Delība baletā "Kopēlija", kuras atjaunojuma pirmizrāde LNO notika 2009.gada 23.janvārī. Romantiskā mīlas stāsta horeogrāfs ir Aivars Leimanis, scenogrāfe un kostīmu māksliniece ir Ināra Gauja, muzikālais vadītājs un diriģents – Normunds Dreģis. Galvenajās lomās: Elza Leimane, Baiba Kokina, Sabīne Guravska, Raimonds Martinovs, Zigmārs Kirilko, Arturs Sokolovs, Genādijs Gorbaņovs, Ignats Ančāns.

Savukārt tango kaisle un dzīves pulsācija, skaistas vīzijas un tālu sapņu atbalsis, kā arī laikmeta elpa vēdīs divos elegantos baleta viencēlienos – horeogrāfu Maurisio Vainrota (Mauricio Wainrot) un Petra Zuskas (Petr Zuska) darbos, 2009.gada jauniestudējumā "Tango plus" un savulaik skatītāju iemīļotajā "Marijas sapnī". Tango mūzika nav iedomājama bez Astora Pjacollas (1921–1992), viņa kompozīcijām un bandoneona spēles mākslas. Pjacollas mūzika skan arī „Tango plus” iestudējumā Latvijas Nacionālajā operā.

„Liepājas pilsēta ir īpaša ar savām operas un baleta vēsturiskajām tradīcijām – Kurzemes pilsēta bijis pašiem savs operas un baleta teātris, bet pirmskara baleta vadītājs Alberts Kozlovskis, emigrējot uz Zviedriju, pat kļuva par Stokholmas Karaliskā baleta trupas baletmeistaru un horeogrāfu. Liepājniekiem šogad piedāvājam jaunākos darbus, kas ir publikas atzinīgi novērtēti,” atzīmē baleta trupas vadītājs Aivars Leimanis.

Liepājas Kultūras pārvaldei būtu liels prieks, ja Latvijas Nacionālās operas viesizrādes Liepājā notiktu arī 2011. gadā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV