Piektdiena, 19.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Vēsma, Fanija;

Iznācis pašmāju komiksa internetā pirmais izdevums

Aivars Līpenītis, 03.11.2009. 10:09

Darbu uzsācis latviešu veidots komikss internetā Pratigie.lv, kurā ik mēnesi lasītājs var sekot Prātīgo piedzīvojumiem, kas izstāstīti un atainoti krāsainās komiksa lapās.
Iznācis pašmāju komiksa internetā pirmais izdevums

Prātīgie ir nešķirami draugi, kam, kā jau visiem latviešiem, ļoti patīk muzicēt. Prātīgo labākais draugs ir Svinārs, kas, kā jau visas cūkas, nes laimi. Šoreiz arī piedzīvojumus. Ar Svināru un pašiem Prātīgajiem lasītājs tiek iepazīstināts pirmajā – novembra – izdevumā, kas pieejams www.Pratigie.lv.

Prātīgo piedzīvojumu idejas autors ir reklāmas, SA un pasākumu aģentūras Magic Factory of Idea Branding radošais direktors Aivars Līpenītis, izstrādātājs – aģentūra, komiksu zīmē karikatūrists Aivars Baranovs. Karikatūristam šāda veida darbu radīšanā ir vairāku gadu pieredze Latvijā un ārzemēs, Skotijā izdota karikatūru grāmata par vietējās pilsētas iedzīvotājiem, savukārt Latvijā zīmētas ilustrācijas plaši lasītiem izdevumiem.

Idejas autors Aivars L. par izdevumu: „Mēs lasām Mikimausus, Dambo, supervaroņu komiksus – tas nav priekš mums! Prātīgie ir latvieši, tiem iespējams tepat kaut kur staigā prototipi. Visi piedzīvojumi ir pietuvināti mums un aktuāli, humors – saprotams. Prātīgo komiksā nav pārliekas vardarbības, kā tas nereti ir ārzemēs veidotajos, tajā nav nepiedienīgu ainu, tādēļ tas ir piemērots visiem vecumiem.” Komiksa veidotāji uzsver – jebkāda Prātīgo personāžu līdzība ar reālām personām ir tikai sakritība!

Stāsts par Prātīgajiem ir ikmēneša izdevums, pieejams interneta vietnē Pratigie.lv. Piekļuve izdevumam maksā 50 santīmus, pieejams arī abonements ar pazeminātu ikmēneša maksu.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV