Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Dailes teātrī top tautas komēdija „Tils Pūcesspieģelis”

Liene Jakovļeva, 03.11.2009. 14:26

20. novembrī Dailes teātrī notiks Grigorija Gorina tautas komēdijas „Tils Pūcesspieģelis” pirmizrāde. Jauniestudējuma režisors ir Mihails Gruzdovs.

Leģenda par tautas ākstu Tilu Pūcesspieģeli allaž tiek aktualizēta tautai grūtos laikos, kad vienīgais veids, kā pretoties dzīves grūtībām, cinismam un postam, paliek smiekli. „Tils Pūcesspieģelis” ir stāsts par tautu un tautas sapni par varoni. Tas ir arī sapnis par brīvu cilvēku, kuru nav iespējams nogalināt.

Krievu dramaturga Grigorija Gorina dramaturģiski asā spalva un smalkā gaume, balansējot uz vitāla humora un skaudras traģēdijas robežas, zināmā materiālā ieliek jaunu saturu un jēgu – nesaudzīgu zemtekstu un paradoksālu, mūsdienīgu ironiju. Un vēl šis ir arī jaunības stāsts jeb stāsts par jaunību.

Titullomu atveidos jaunais aktieris Dainis Grūbe. Pārējās lomās - Artūrs Skrastiņš (Klāss, ogļu tirgotājs), Vita Vārpiņa (Sotkina, viņa sieva), Juris Žagars (Zivju tirgotājs Josts), Rēzija Kalniņa (Katalīna), Inita Dzelme (Nele, viņas meita), Lauris Dzelzītis vai Artūrs Dīcis (Lamme Gudzaks), Gints Andžāns (Karalis Filips), Ieva Pļavniece (Karaliene Marija / Kallikena), Ērika Eglija (Blondā Betkena / Stīvena), Baiba Neja (Brunete Anna), Juris Bartkevičs (Bende), Valdis Liepiņš (Mūks Kornēliuss), Kārlis Freimanis (Prefekts / Gēzu brigadieris), Mārtiņš Počs (Rīzenkrafts / Kroga saimnieks), Kristaps Rasims (Inkvizitors / Orānijas princis) un Harijs Spanovskis (Ģenerālis).

Režisors Mihails Gruzdovs jauniestudējumā sadarbojas ar scenogrāfu Reini Suhanovu un kostīmu mākslinieci Kristīni Pasternaku. Iestudējuma kustību konsultante ir Inga Raudinga, bet gaismu mākslinieks – Krišjānis Strazdīts. Lugu no krievu valodas tulkojusi Evita Mamaja.

Iestudējums top ar Valsts Kultūrkapitāla fonda atbalstu.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV