Ceturtdiena, 28.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Ginta, Gunda, Gunta;

Decembrī Ķīpsalā gaidāms “Ziemas švirpulis”

Inese Libere, 06.11.2009. 15:02 | komentāri (1)

20. decembrī plkst. 14.00 bērni ar mammām, tētiem un draugiem ir aicināti līksmoties, švirpuļot un visādi citādi jautri pavadīt laiku īstā “Ziemas švirpulī” Ķīpsalā, un, protams, sagaidīt pašu īstāko Latvijas Ziemassvētku vecīti no Ziemupes.
Decembrī Ķīpsalā gaidāms “Ziemas švirpulis”

Ziemassvētku vecīti kopā ar viņa čaklajiem palīgiem, Kurzemes piekrastes rūķiem, uz salas Daugavas vidū – Ķīpsalā – uzņems aizmāršīgā Pierīgas Baronese. Ir solījusi ierasties arī raganiņa Buse un mazliet dīvainā Elfu ģimene.

Ziemupes vecītis aicinās kopā iet rotaļās, nebēdnīgi dziedāt, bet Elfu ģimene žonglēs, jokosies, rādīs un mācīs burvju trikus un gudros jautras stafetes. Un vēl, kā vēsta leģenda, tikai reizi 1000 gados notiek brīnums, un raganiņas Buses apburtā Pierīgas Baronese ar bērnu palīdzību atgūst savu vārdu...

Kopā ar Ziemassvētku vecīti, Pierīgas Baronesi un raganiņu Busi izrādē dziedās un visādi citādi jautrosies mazi un lieli švirpuļnieki – Liepājas ceļojošais leļļu teātris “Maska”, cirka studija “Beztemata”, Čučumuižas rūķi, dziedātāji Annija Putniņa, Artūrs Mangulis, Olga Pīrāgs, Līva Bondare, bērnu popgrupas “Knīpas un knauķi”, “Rīgas akmentiņi”, “Podziņas”, “Rigonda”, “Trīs ķēniņdēli”, “Trakās vāveres”, “Tev un man”, kā arī mūziķi Didzis Rijnieks un Ēriks Balodis.

Mazo un lielo švirpuļnieku jautrie priekšnesumi uz skatuves mīsies ar nebēdnīgo Elfu vadītajām rotaļām švirpuļošanas laukumā – bumblēkšanu, iešana ar briesmoņa kājām, ātrbraukšanu, uzmanības un veiklības spēlēm. Īsti svētki nevar iztikt arī bez gardām Ziemupes pankūkām un senām meža stafetēm, kas ir neatņemama brīnumu un īstā Ziemassvētku vecīša gaidīšanas sastāvdaļa. Un kur nu vēl Baroneses vārda minēšana – laika maz, bet, ja Baroneses īsto vārdu neviens neatminēs, tad gulēs nabadzīte vēl tūkstoš gadu.

Pasākuma vadītājas, aizmāršīgās Pierīgas Baroneses, lomā iejutīsies atraktīvā dziedātāja Igeta Gaiķe.

“Ziemas švirpulim” būs īpaši veidota pasākuma režija, kas rūpēsies par 4–8 gadus vecu bērnu prieku un vēlmi aktīvi rosīties – te nebūs rātni jāsēž krēslos un jāvēro notiekošais – aizraujošajiem notikumiem uz skatuves varēs dziedāt un just līdzi, švirpuļot un piedalīties it visā, kas pamīšus notiks uz skatuves un pa visu Ķīpsalas halli (un tur ir daudz vietas J)!

Biļetes var iegādāties Ķīpsalas halles kasē vai “Biļešu paradīzes” kasēs visā Latvijā un internetā www.bilesuparadize.lv . Ieejas biļetes cena bez sēdvietas – Ls 3, ieejas biļete ar sēdvietu tribīnēs – Ls 4,50. Ieeja Ķīpsalas hallē – pusotru stundu pirms izrādes. “Ziemas švirpuļa” ilgums – aptuveni 2 stundas. Izrāde ir piemērotāka 4–8 gadus veciem bērniem un viņu vecākiem.

Ķīpsalas halles kases darba laiks: darba dienās no plkst. 10.00 līdz 19.00, no decembra arī sestdienās no plkst. 10.00 līdz 15.00. Informācija par biļešu rezervēšanu, grupu atlaidēm un pieteikumiem pa tālr.: 670 675 00 vai e-pastu: music@bt1.lv. “Ziemas švirpulis” producenti ir “BT 1 Music”.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV