Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Helsinkos notiks latviešu un somu bērnu mūzikla „Melnais kaķis” izrāde

Zane Dzintare, 20.11.2009. 17:04 | komentāri (1)

21. novembrī Helsinkos Bruņinieku namā notiks divas latviešu un somu bērnu mūzikla „Melnais kaķis” izrādes. Latvijas un Somijas kopīgi veidotajā projektā piedalās bērni un jaunieši no Mazās Ģildes teātra studijas „Vinnijs” un Rīgas 1. Mūzikas skolas, kā arī jaunieši no Annantalo Mākslas centra Helsinkos. Izrādē piedalās arī profesionālas aktrises un drāmas pedagoģes Karīna Šišlo un Ingūna Gremze. Izrādes diriģente un pianiste ir Helēna Laukmane. Projektā piedalās somu dramaturģe un režisore Maire Seure un somu teātra, TV un kino aktieris Taisto Oksanens. Izrādes režisore ir Lilita Laine.

Uzveduma pamatā ir leģenda par slavenajiem Vecrīgas kaķiem un bagāto tirgotāju, kurš vēlējās tikt uzņemts Rīgas Lielajā Ģildē. Pirmizrāde notika Rīgā 2009.g. augustā.

Latvijas vēstniecība ir aicinājusi Somijā dzīvojošās latviešu ģimenes noskatīties izrādi 21. novembrī kopā ar Latvijas vēstnieku Somijā Juri Boni un vēstniecības darbiniekiem. Svētdien, 22. novembrī mūzikla „Melnais kaķis” dalībnieki un organizatori viesosies Latvijas vēstniecībā Helsinkos.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV