Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Latviešu-slovēņu izrāde "Show Your Face!" Slovēnijā tiek rādīta jauniešu auditorijai

Laura Stašāne, 24.11.2009. 12:30

Latvijas Jaunā teātra institūta un Bunker (Slovēnija) producētā izrāde "Show Your Face!", kuras sastāvā ir latviešu leļļu teātra aktieri Andris Kalnozols un Gints Širmelis-Širmanis no neatkarīgās apvienības kompānijas umka.lv, aktieris Mārcis Lācis un mūziķis Uģis Vītiņš, šodien uzsāk viesizrādes Slovēnijas pilsētās Ļubļanā un Mariborā.
Latviešu-slovēņu izrāde "Show Your Face!"  Slovēnijā tiek rādīta jauniešu auditorijai

Viesizrādes "Show Your Face!" uzsāk Mariborā festivālā Drugajanje, kur tā tiek rādīta skolu jauniešiem. Domājot par nākotnes skatītāju piesaistīšanu, vairākas slovēņu skatuves mākslas organizācijas sadarbībā ar skolām ir izveidojušas festivālu, kurš pastāv kopš 2002.gada un kura galvenais uzsvars ir jauniešu auditorijas iepazīstināšana ar augstvērtīgām laikmetīgā teātra un dejas izrādēm. Pēc izrādēm mūsu aktieri sniegs meistarklases slovēņu jauniešiem, kuri interesējas par objektu un leļļu teātri.

Pēc Mariboras "Show Your Face!" turpinās viesizrādes Ļubļanā, skolu projekta ietvaros kopumā nospēlējot sešas izrādes.

Izrāde "Show Your Face!", kuras pirmizrāde notika 2006.gada maijā Rīgā, ir Slovēnijas skatītāju ļoti iemīļota un kritiķu vidū atzīta izrāde, kas veidota pieaugušo auditorijai, taču ar savu atjautīgo un enerģisko bezkompromisu vēstījumu veiksmīgi uzrunā arī jauniešus. Tās veidotāji līdzās latviešu aktieriem ir Slovēnijā atzītas mūsdienu teātra personības -  režisors Matjažs Pograjcs, horeogrāfs Branko Potočans (kura sadarbība ar latviešu māksliniekiem – šoreiz dejotājiem - turpinās un šobrīd ir skatāma United Intimacy producētajā puišu izrādē „Mannersache”) un fiziskā teātra grupa Betontanc. Savukārt muzikālo partitūru, sadarbojoties ar Uģi Vītiņu, veidoja slovēņu eksperimentālās mūzikas kulta grupa Silence.

„"Show Your Face!" ir virtuoza  low-tech stila vēstījuma triumfs! Stāsts par lelli bez sejas, kas patiesībā nav nekas vairāk kā bērna kombinezons...Bet stindzinoši skaistās mūzikas pavadījumā viņš iegūst dzīvību un aizved mūs iespaidīgā un aizraujošā ceļojumā uz savu privāto pasauli,” raksta starptautiskie mediji.


Izrāde "Show Your Face!" bija izvirzīta Spēlmaņu nakts balvai par gada inovāciju teātrī 2006.gadā, saņēma balvu par radošu grupas darbu labāko Slovēnijas teātra izrāžu skatē, kā arī ir viesojusies festivālos Vācijā, Portugālē un Nīderlandē. Šī gada decembrī "Show Your Face!" viesosies Zalcburgā.

Informācija: www.theatre.lv, www.bunker.si

Foto: Gints Mālderis

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV