Ceturtdiena, 25.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Līksma, Bārbala;

Gleznotāja un pasaku stāstnieks vienojas izrādē „Pasakas par Ņukucīti”

Dace Nikolaisone, 02.12.2009. 11:12

Bērnu izrādē “Pasakas par Ņukucīti”  apvienojušies divi mākslas nozares profesionāļi – gleznotāja Anda Lāce, kā arī režisors un pasaku stāstītājs Varis Klausītājs. “Pasakas par Ņukucīti” izrādes notiks 3. decembrī plkst. 14:00 Jelgavā BJMK zālē, Dobeles ielā 68, 4. decembrī Rīgas Centra Daiļamatniecības pamatskolā, Aspazijas bulvārī  34,  5. decembrī Ojāra Vācieša muzejā, Ojāra vācieša ielā 19 (izrāde veltīta Aivara Neiberta 70 gadu jubilejai), 7. decembrī Galerijā 21 Z. A. Meirovica bulvāris 6.
Gleznotāja un pasaku stāstnieks vienojas izrādē „Pasakas par Ņukucīti”

Izrāde  “Pasakas par Ņukucīti” ir balstīta uz pasaku stāstīšanu un izrādes realizācijas forma ir neierasta Latvijas profesionālā teātra skatuvei. Vienas stundas laikā dzīvā kontaktā pasniegtais profesionālais priekšnesums rosina skatītājā iztēli un aicina izjust pasakas radīšanas klātbūtni, ļaujot ikvienam izbaudīt mākslas veidu ansambli; tekstuāli – A. Neiberta pasakas un vizuāli – vienlaicīga gleznošana visas izrādes laikā.

21. gadsimta cilvēks steidzas, kļūst komplicēts un sarežģīts un ar savu darba rutīnu piemirst tik ļoti burvīgo bērnu dienu pasaku, kas pamāca un atgādina dažādu pamatvērtību esamību. Pasakas ir rakstītas vieglā valodā, tās saglabā tautas gudrības un tikumus. Ir pasakas, kuras cilvēks atcerēsies visu mūžu un ņems piemēru no tās. Šis ir profesionāļu darbības radošs atrisinājums. Pasaka tiek pastāstīta un atainota ar paralēlām mākslinieciskām darbībām, kas dod iespēju ikvienam skatītājam veidot savu stāstu. Pasaka tiek stāstīta, lai šodien cilvēki ar interesi uztvertu un izjustu pasaku nepieciešamību. Izrāde ir interaktīva un noslēdzas ar kopēju rotaļu un zīmēšanu.

Sinerģija, iekļaujoties potenciālajos dzejnieka piemiņas pasākumos A. Neiberts bija spilgta personība latviešu literatūrā un uzvedot izrādi pēc viņa radošā darba paplašinām informāciju par dzejnieku.

Izrādi atbalsta Valsts Kultūrkapitāla fonds.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV