Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Rīgu pārņēmuši dinozauri

Kristīne Tjarve, 02.12.2009. 11:59

30.novembrī Latvijas galvaspilsētā  ieradās vairāk nekā 30 liela izmēra kravas automašīnas, lai Arēnā Rīga iekārtotu Juras laikmeta parku šovam „Pastaiga ar dinozauriem”. Lai izveidotu milzu reptiļiem atbilstošu vidi un uzbūvētu 16 dažāda izmēra dinozaurus, kopā tiks pavadītas vairāk kā divdesmit četras stundas. Latvijas iedzīvotājiem nebijuša izmēra teatrālo šovu ar reāla izmēra dinozauriem - „Pastaiga ar dinozauriem“ – būs iespējams noskatīties 5. un 6.decembrī.
Rīgu pārņēmuši dinozauri

Arēnā Rīga jau no pirmdienas darbojas 150 cilvēku liela komanda, lai izveidotu vienmēr mainīgo un aizvēsturisko planētu Zeme un skatuvisko nodrošinājumu 16 dinozauriem. Teatrālo šovu, kurā gigantiskie dzīvnieki pārvietosies, cīnīsies un izklaidēs skatītājus, nodrošinās augstāko moderno tehnoloģiju inženieru komanda, kas tiks vadīta no t.s. Voodoo Lounge platformas – no šejienes dinozauri saņems speciālus radio signālus, lai varētu pārvietoties, izvest baisas skaņas, kā arī attēlotu reālas veģetāriešu un maitēdāju reptiļu cīņas. Viss šovā attēlotais priekšnesums būs ļoti tuvs īstenībai, kas pasaulē valdījusi 65 miljons gadu senā vēsturē. 

Šovu „Pastaiga ar dinozauriem” visā pasaulē jau redzējuši vairāk nekā 4 miljoni skatītāju, Eiropā vien ap viens miljons skatītāju. Eiropā pasaules tūre ar dinozauru piedalīšanos sākās š.g. vasarā Londonā un guvusi ļoti plašu pozitīvu skatītāju vērtējumu. Šī teatrālā uzveduma biļešu pārdošanas apjomus pasaulē var salīdzināt ar tādu superzvaigzņu, kā Madonna, U2 vai Coldplay pasaules tūrēm.

Izrāde „Pastaiga ar dinozauriem” nodēvēta par 2008./ 2000.gada par vienu no vislielākajiem iekštelpu (arēnu) uzvedumiem.

Šovus latviešu valodā ierunās tautā iemīļotie un reizē arī atraktīvie aktieri – Lauris Dzelzītis un Gundars Silakaktiņš, kuri maijā izturēja aktieru atlasi un gandrīz pusgada garumā mācījušies savu lomu šajā nozīmīgajā vēsturiskajā šovā par pasaules izcelšanos gan Anglijā, gan tepat kaimiņos Somijā un Lietuvā.

20 miljonus vērtajā šovā piedalās 15 ar speciālām tehnoloģijām vadāmi milzu dzīvnieki to patiesajā izmērā, sākot no Tyrannosaurus Rex līdz lielākajam pa pasauli staigājušajam radījumam visā vēsturē – Brachiosaurus, kura garums sasniedz 17 metrus.

Mūsu kaimiņvalstī Igaunijā šovs guva ļoti plašu skatītāju atsaucību un to noskatījās aptuveni 30 000 cilvēku, tika izpārdoti 9 izrādes. Pagājušā nedēļā milzīgie dinozauri viesojās Lietuvā, kur notika četri šovi.

Pirms dinozauru ierašanās Latvijā, Latvijas Neatkarīgā Televīzija sešu nedēļu garumā demonstrēja BBC seriāla „Pastaiga ar dinozauriem” filmiņas, lai mūsu valsts iedzīvotāji varētu sagatavoties šova vērošanai klātienē.


Papildu informācija:
www.dinozauri.lv
www.dinosaurlive.com

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV