Pirmdiena, 06.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Didzis, Gaidis;

Labdarības pasākuma „Notici brīnumam!” ietvaros tiks rādīta Ziemassvētku pasaka „Muzikants”

Ieva Cīrule, 07.12.2009. 10:34

No 12. līdz 29. decembrim Latvijas bērnu namos „Ziemeļi”, „Ilga”, „Vita”, rehabilitācijas centrā „Mēs esam līdzās”, Bērnu klīniskajās universitātes slimnīcās Gaiļezerā un Torņakalnā tiks rādīta pēc Valda Pavlovska Ziemassvētku pasakas „Leijerkastnieks” motīviem iestudēta izrāde „Muzikants”. Labdarības pasākuma „Notici brīnumam!” idejas autors un izrādes režisors ir Gatis Dzērve, kurš jau no 2002. gada ir saistīts ar teātri un arī iepriekš iesaistījies labdarības projektos.

Izrādes dalībnieku komandu pārsvarā veido skolēni un studenti – gan ar iepriekšēju pieredzi aktiermeistarībā, gan bez. Īpaši liels prieks, ka uz G. Dzērves aicinājumu iesaistīties labdarības pasākumā atsaucās aktrise un grupas „Menuets” soliste Inese Pabērza, kura izrādes tapšanas procesā dod daudz vērtīgu padomu.

Arī darba „Leijerkastnieks” autors Valdis Pavlovskis atbalsta G. Dzērves ideju, ļaujot bez atlīdzības iestudēt viņa Ziemassvētku pasaku.

Izrāde ir par vīru, kurš pirms gadiem bijis visu cienīts baznīcas ērģelnieks, bet dažādu apstākļu sakritības dēļ kļuvis par vientuļu leijerkastnieku. Tieši Ziemassvētku vakarā viņš piedzīvo brīnumu, kas Ziemassvētkus par īpašiem padara visiem ciema iedzīvotājiem.

Tuvojoties Ziemassvētkiem, arvien biežāk aizdomājamies par līdzcilvēkiem, kuriem svētku laikā jo īpaši nepieciešami priecīgāki brīži. Labdarības pasākumā iesaistītie cilvēki velta savu laiku un darbu izrādes veidošanai, lai radītu bērnos svētku sajūtu, rādot viņiem pasaku, kura liek aizdomāties par savas rīcības sekām, bet tajā pašā laikā ļauj noticēt brīnumiem.

Ja arī Jūs vēlaties piedalīties brīnuma radīšanā un Jums ir iespēja priecēt bērnus ar dāvaniņām, lūdzu, sazinieties ar Ievu Cīruli, rakstot viņai uz ieva_cirule0991@inbox.lv!

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV