Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Gleznotājs Jānis Anmanis kopā ar bērniem zīmē eņģeļus

Olga Stepanova, 11.12.2009. 15:44

10. decembrī kārtējo reizi risinājās gleznotāja Jāņa Anmaņa bērniem rīkotā akcija. Šoreiz mākslai veltīts pasākums ar nosaukumu „Eņģeļi un sniegs” notika Carnikavas pamatskolā. Šī pasākuma ietvaros dažādu klašu radošākie un aktīvākie skolēni piedalījās gleznotāja meistarklasē, gaidāmo svētku un prieka atmosfērā kopīgi zīmējot eņģeļus.
Gleznotājs Jānis Anmanis kopā ar bērniem zīmē eņģeļus

Jānis Anmanis jau kopš 1965. gada ir Latvijas bērnu mākslinieciskās fantāzijas akadēmijas vadītājs, kurš māca bērniem zīmēšanu, attīsta viņu talantus un gādā par to, lai Latvija būtu bagātāka ar radošiem cilvēkiem. Katru mēnesi dažādās Latvijas skolās Jānis rīko 3-4 līdzīgas akcijas. Šo akciju laikā Jānis aicina bērnus pievienoties nodarbībām viņa akadēmijā, kā arī atklāj jaunos talantus, dodot iespēju labākajiem mazajiem gleznotājiem piedalīties Latvijas un starptautiskos bērnu mākslas konkursos. Piemēram, tādu jaunu mākslas zvaigznīti Helēnu Anmanis atklāja pagājušā gada aprīlī Carnikavas skolas rīkotajā akcijā „Mākslas viļņi”. Viņas darbs tika atzīts par vienu no labākajiem Vislatvijas talantīgo bērnu izstādē. Tagad Helēna ar prieku nodarbojas LBMFA un vēlas saistīt savu nākotni ar mākslu.

„Būt par mākslinieku ir grūtākā no profesijām” – saka Jānis. „Bet galvenais ir nezaudēt savu individualitāti, savu personisko dzīves redzējumu, kā arī prieku, jo bez prieka par saviem darbiem un apkārtējo pasauli māksla netop.” Akadēmijā katram bērnam ir individuāla, oriģināla pieeja, katrs ir īpašs. Mākslas skolu metodikas, kā uzskata Jānis, padara visus bērnus par vienādiem. Savukārt, viņa akadēmijā bērniem ļauj brīvi fantazēt un neliek tos akadēmiskās mākslas rāmjos.

Sarunā Carnikavas skolas direktore Inta Lemešonoka atklāja, ka ideja aicināt Jāni Anmani radās vērojot mākslinieka īpašo pieeju bērna skatījumam uz pasauli. Tas, ka gleznotājs uzskata, ka bērns ir ģeniāls pēc savas būtības, rosināja vēlmi atklāt arī savas skolas mazos ģēnijus. Jānis, būdams atvērts un atsaucīgs cilvēks ar prieku piekrita sadarboties. Inta cer, ka šādas tikšanās ar mākslinieku, kuras jau kļuvušas par labu tradīciju arī turpmāk priecēs viņas skolas audzēkņus, attīstīs bērnu talantus un pavērs jaunas iespējas.

Tuvākajā nākotnē Jānim Anmanim ir paredzēts projekts sadarbībā ar hokeja klubu Rīgas Dinamo, kā arī labdarības pasākums Latviešu biedrības namā 19. decembrī , kur LTV tiešraidē zīmēs jaunie LBMFA mākslinieki, tai skaitā arī Carnikavas pamatskolas audzēkne Helēna un būs iespēja redzēt Carnikavas pamatskolas skolēnu gleznotos eņģeļus.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV