Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Melngalvju namā gaidāma izrāde Latvia For Sale

Latvijas Jaunā teātra institūts, 14.12.2009. 16:05 | komentāri (2)

20.,21. un 22.decembrī Melngalvju namā commedia dell′arte izrāde Latvia For Sale, kuru pēc V.Šekspīra lugas "Karalis Līrs" motīviem kopā ar 48 Latvijas Kultūras akadēmijas studentiem iestudējis itāļu viesrežisors Dāvids Džovanzana.

Latvia For Sale
Melngalvju nama Svētku zālē, Rātslaukumā 7
20.decembrī plkst. 19:00
21.decembrī plkst. 19:00
22.decembrī plkst. 16:00 un 20:00

Greznajā Melngalvju nama Svētku zālē LKA studenti izspēlēs V. Šekspīra traģēdiju „Karalis Līrs", kurā ar ironiju attainota pašreizējā ekonomiskā situācija Latvijā.  Izrāde apvieno dramatiskā teātra, dejas un delartiskās masku komēdijas elementus. Izrādē izmantotās vairāk nekā 40 unikālās delartiskās komēdijas ādas maskas ir veidojis itāļu meistars Stefano Peroko (Stefano Perocco) no Venēcijas, kurš veido maskas dažādiem teātriem visā pasaulē jau 30 gadus. Pagājušajā gadā Peroko masku kolekcija tika izstādīta Francijā, Itālijā un Somijā. Tā vietā, lai parādītu savu kolekciju kādā no Latvijas muzejiem, meistars laipni deva atļauju daļu no savas kolekcijas izmantot studentu izrādē.

Izrādes režisors Dāvids Džovanzana (Davide Giovanzana) pie mums ir labi pazīstams ar lielisko un asprātīgo iestudējumu „Simbelīns" teātrī „Skatuve" kopār LKA režijas kursu un izrādi „Mandragora" Krievu drāmas teātrī. Izrādes dalībnikei un līdzautori ir 48 Latvijas Kultūras akadēmijas studenti no Olgas Žitluhinas modernās dejas horeogrāfijas kursa, Edmunda Freiberga aktieru kursa un Māras Ķimeles režijas kursa.

Biļetes 7, 5 un 3 Ls „Biļešu paradīzes" kasēs www.bilesuparadize.lv/events/latvia_for_sale un Melngalvju nama kasēs.

Projektu atbalsta: VKKF un Melngalvju nams

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV