Sestdiena, 04.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Viola, Vizbulīte, Vijolīte;

Šovs „Pastaiga ar dinozauriem” Rīgā aizvadīts veiksmīgi

BMP komanda, 15.12.2009. 12:02

5. un 6. decembrī Arēnā Rīga Latvijas iedzīvotāji varēja vērot ”lielizmēra” izrādi, kas izveidota, balstoties uz pasaules slaveno aizvēstures dinozauru dzīvi attēlojošo BBC televīzijas dokumentālo seriālu „Pastaiga ar dinozauriem”. Šī bija iespaidīgākā ģimenes izrāde, kas jebkad ir izveidota kā iekštelpu uzvedums un viesojusies Latvijā.
Šovs „Pastaiga ar dinozauriem” Rīgā aizvadīts veiksmīgi

Lieliskais iekštelpu pasākums uz Rīgu tika atgādāts pirmdienā, 30.novembrī, lai parādītu Latvijas iedzīvotājiem izrādes divu dienu garumā – 5. un 6.decembrī, izrādes parka uzbūve ilga vairāk kā 24 stundas. Tā kā šova varoņi – reāla izmēra dinozauri Rīgā ieradās laicīgi, tad pāris desmitiem laimīgo skolēnu no Hanzas skolas bija iespēja tikties ar vienu no mazajiem izrādes varoņiem – Tironazaura Rex mazuli, vērojot viņa veiklās kustības un pat pieskaroties tam.

Latvijas šova organizatoru pārstāvis Baltic Music Productions valdes loceklis Lauri Laubre: „Esam iepriecināti, ka arī Latvijā mums bija iespēja realizēt šo vērienīgo ģimenes izrādi un par spīti ekonomiskajai situācijai tā guva pietiekami plašu atsaucību gan skatītāju, gan mediju pārstāvju vidū. Mēs ceram, ka arī nākotnē izdosies uz Baltiju atvest interesantas un aizraujošas ģimenes izrādes, kas pulcēs plašu skatītāju auditoriju. Īpašu paldies vēlamies izteikt mūsu galvenajam mediju sadarbības partnerim – Latvijas Neatkarīgajai Televīzijai, kas mums noticēja!”

20 miljonus vērtajā šovā piedalījās 15 ar speciālām tehnoloģijām vadāmi milzu dzīvnieki to patiesajā izmērā, sākot no Tyrannosaurus Rex līdz lielākajam pa pasauli staigājušajam radījumam visā vēsturē – Brachiosaurus, kura garums sasniedza 17 metrus. Latvijas iedzīvotāji bija gana atsaucīgi un kopumā tika parādīti četri šovi – viens krievu valodā un trīs latviešu valodā, ko noskatījās ap 20 000 skatītāju. Pastaigā ar dinozauriem Latvijas iedzīvotājus aicināja latviešu aktieru Laura Dzelzīša un Gundara Silakaktiņa aizraujošās balsis.

Visā izrādē izmantotās tehnoloģijas un risinājumus izstrādājuši zinātnieki un kvalificēti dizaineri. Milzu reptiļu dzīvi, kustības, emocijas un balsi uz skatuves ar datoru un moderno tehnoloģiju palīdzību vadīja 150 cilvēki. Šī iespaidīgā izrāde izpelnījās atzinību gan mazajos, gan lielajos skatītājos, jo atgādināja par vairāk kā 100 miljonu senu pasaules vēsturi, kad veidojās dzīvā radība uz zemes, valdīja lieli ugunsgrēki vai arī bija dzīvās radības un dinozauru ziedu laiki. Ne vienam vien izrādes vērotājam radās jautājums, kā tad šie milzīgie dzīvnieki pārvietojās un neuzdūrās viens otram virsū, kā izauga skaistie augi un ziedi...

Dinozauri un visa tehnika uz Latviju tiks atvesta ar 27 lielām kravas automašīnām, tālāk šovs devās uz Vāciju, bet jau Ziemassvētkos tas priecēs Francijas galvaspilsētas iedzīvotājus.

Šova oficiālais mediju partneris Latvijā: LNT un žurnāls IEVA.

Koncertu informatīvi atbalstīja: radio Star FM, European Hit Radio, MIX FM, Pirmais Baltijas kanāls, portāli Draugiem un Novonews, laikraksts Vesti segodnja, kā arī Double coffee tīkls.


Papildu informācija:
www.dinozauri.lv
www.dinosaurlive.com

Foto: Vilnis Izotovs

Foto no izrādes skatāmas šeit

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV