Sestdiena, 27.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Tāle, Raimonda, Raina, Klementīne;

Atklāta starptautiskā autoizstāde “Baltic International Motorshow Riga 2007”

easyget.lv, 25.04.2007. 09:45 | komentāri (2)

24.aprīlī sākās 9. Starptautiskā autoizstāde Rīgā “Baltic International Motorshow Riga 2007”. Autoizstāde norisināsies no 24. līdz 29.aprīlim Starptautiskajā izstāžu centrā Ķīpsalā, un tā ir izaugusi no apmeklētājiem jau labi pazīstamās ilggadējās Starptautiskās automobiļu izstādes Rīgā “Auto”.
Atklāta starptautiskā autoizstāde “Baltic International Motorshow Riga 2007”

Galerijas:

Vakar notika arī izstādes oficiālā atklāšanas ceremonija, kuru pārstāvēja LR satiksmes ministrs Ainārs Šlesers, LR ekonomikas ministrs Jurijs Strods, Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas valdes priekšsēdētājs un autoizstādes direktors Olafs Ozols, Latvijas Pilnvaroto autotirgotāju asociācijas prezidents Agris Staņēvičs, Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrības BT 1 ģenerāldirektors Viesturs Tīle, “Hansa Līzings” direktore Irīna Pīgozne un AAS "Seesam Latvia" mārketinga direktore Dace Gertnere.

Izstādes atklāšanā satiksmes ministrs Ainārs Šlesers norādīja, ka esot pārliecināts par to, ka izstāde būs ļoti labi apmeklēta un iedzīvotāji, kuri uz Ķīpsalu dosies ar personīgajām automašīnām, varēs solidarizēties ar kravu pārvadātājiem uz Latvijas un Krievijas robežas, un stāvēs garās rindās.

Savukārt ekonomikas ministrs Jurijs Strods norādīja, ka jauno automašīnu tirgus pieaugums pagājušajā gadā bija 52%, kas liecina, ka cilvēki aizvien biežāk var atļauties iegādāties jaunus automobiļus.

Kā norādīts izstādes informatīvajos materiālos, tad šogad pirmo reizi Rīgas autoizstāžu vēsturē būs apskatāmi divi vieglie konceptauto - leģendārās itāliešu dizaina studijas "Pininfarina" radītais "Ferrari rossa" tūkstošgades auto, kā arī "Peugeot" konceptuālā nākotnes GT kupeja "Peugeot 907".

Tāpat izstādē būs apskatāmi arī "Volvo V70", "Volvo XC70", "Opel GT", "Mercedes-Benz" C klase, "Škoda Fabia", "BMW Alpina B5", "Chrysler Sebring", "Dodge Nitro", "Dodge Avenger", "Citroen C4 Picasso", "Ford Mondeo", "Ford C-Max", "Hummer H3", "Jaguar XKR", "KIA cee’d", "Mini Cooper D", "Peugeot 207cc" un "Volkswagen Golf Variant", kas pirmo reizi Eiropā tika demonstrēti Ženēvas autoizstādē, kas notika no 8.marta līdz 18.martam Šveicē.

Protams, neizpaliks arī ekskluzīvi automobiļi no tūninga kompānijām "Brabus", "Techart", "Hamman" un citām.

Kā tika ziņots iepriekš, tad autoizstādē ir eksponēti arī divi Dakaras rallijreidā startējuši sporta automobiļi - Andra Dambja būvētais "OSCar O3" un "Volkswagen Race Touareg".

Turpmāk autoizstāde “Baltic International Motorshow” notiks ar trīs gadu intervālu un katru gadu citā Baltijas valstī. Šogad, izņēmuma kārtā, izstāde norisināsies arī Viļņā, taču turpmāk katru gadu visā Baltijas reģionā būs tikai viena autoizstāde – 2008. gadā Tallinā, 2009. gadā Viļņā un tikai 2010. gadā atkal Rīgā.

Biļešu cenas
Ieejas biļete darbdienās – Ls 3,5
Ieejas biļete brīvdienās – Ls 4
Bērniem (no 6 līdz 16 g.v.) – Ls 3
Ģimenes biļete (2+2) – Ls 10
Automobiļa stāvvieta Ķīpsalas Izstāžu centra autostāvvietā – Ls 2

Bērniem līdz 6 gadu vecumam ieeja brīva.


» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV