Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

LELB Jauniešu centrā ēnu teātra izrāde „7 dienas. Genesis ”

Krists Kalniņš, 21.12.2009. 13:07

Sākot no 25.decembra 6 dienas LELB Jauniešu centrā varēs noskatīties pirmo Latvijas teātra vēsturē iestudēto pilnībā veidoto ēnu teātra izrādi „7 dienas. Genesis”. Izrāde ir veidota pēc  Bībeles 1.Mozus grāmatas (saukta arī Genesis) un izrādes skatuves versijas autore ir  Latvijas leļļu teātra aktrise un režisore Santa Didžus.

Izrāde „7 dienas. Genesis” attēlo pasaules radīšanas stāstu- tumsas un gaismas atšķiršana līdz cilvēka radīšanai.   Ēnu teātra uzveduma kustīgie un dzīvie ēnu teātra  attēli atbild uz jautājumiem, kurus ikviens bērns var uzdot saviem vecākiem: „Kā ir radies Dievs? Ko Dievs radīja pirmo? Kam pieder pasaule?”. Teātra izrāde ir  kā spēle ar gaismu, mūziku, ēnu un skaņu.  Izrādes aktieru komanda  uzveduma  laikā veic tehniski sarežģītas manipulācijas un izmanto tikai organiskus materiālus- cilvēka ķermeni, smiltis, ūdeni.

 Teātra uzveduma „aizkadra balss” ir  Kaspars Znotiņš, tiek atskaņota Kristapa Pētersona mūzika, izrādes scenogrāfs ir  Gints Gabrāns, gaismu mākslinieks- Egils Kupčs.  Izrādē piedalās  pieci Leļļu teātra aktieri- Dace Vītola, Laila Kirmuška, Edgars Lipors, Pēteris Šogolovs, Renārs Ploksts  un Emīlija Didžus.  Pirmo reizi teātra izrāde plašākai sabiedrībai tika izrādīta augusta beigās starptautiskajā teātra festivālā „Homo Alibi” un ieguva augstu skatītāju un teātra kritiķu atzinību.
 
 Izrādes režisore Santa Didžus par izrādi saka: „Šī ir ļoti neparasta izrāde, kurā pasaules radīšanas stāstu izstāsta Kaspara Znotiņa balss un Kristapa Pētersona mūzika, bet uzzīmē smalka gaismu un ēnu saspēle uz balta, apaļa ekrāna. Pieci Leļļu teātra aktieri ar rokām, kājām, galvām, pirkstiem un matiem uzbur ainas, kurās Dievs rada augus, zivis, dzīvniekus un, visbeidzot, cilvēku. Būšu priecīga Jūs redzēt skatītāju rindās!”

Teātra izrādes Latvijas Evaņģēliski luteriskās baznīcas Jauniešu centrā  notiek 25.decembrī plkst.16:00, 26.decembrī plkst.12:00, 27.decembrī plkst.18:00, 29. un 30.decembrī plkst.18:00, 2.janvārī plkst. 12:00. Biļetes uz izrādi var iegādāties Biļešu paradīzes kasēs. 26.decembra izrāde ir labdarības izrāde un ieeja uz teātri  ir pret ziedojumiem, un visi savāktie līdzekļi tiks ziedoti akcijai „Palīdzēsim bērniem smaidīt”. Izrāde ir 40 minūtes gara un ir ieteicama bērniem vecumā no 3 gadiem, viņu ģimenēm, kā arī visiem, kuri netradicionālā formā vēlas iepazīties ar seno Bībeles stāstu.
 
LELB Jauniešu centrs atrodas Mārstaļu ielā 10, Vecrīgā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV