Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Valmierā notiks Jaunrades deju konkurss

Līga Tarbuna, 08.01.2010. 11:52

23.janvārī plkst.13.00 Valmieras Kultūras centrā notiks XV Jaunrades deju konkurss, ko organizē Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.

Jaunrades deju konkursā 54 kolektīvi izdejos 38 deju autoru darbus. Konkursā piedalīsies Valmieras pagasta jauniešu deju kolektīvs „Sadancis” un deju kolektīvi no Rīgas, Cēsīm, Talsiem, Saldus, Jelgavas, Rēzeknes un citām Latvijas pilsētām. Konkursam pieteikts rekordliels deju skaits - tiks izdejotas aptuveni 90 latviešu tautas deju un rotaļdeju apdares, kā arī skatuves dejas, kas veidotas, izmantojot folkloras horeogrāfisko un muzikālo materiālu vai tā elementus.

Konkursu vērtēs Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras izveidota žūrijas komisija, izvērtējot pieteiktās dejas pa grupām: jauniešu deju ansambļi, jauniešu deju kolektīvi, vidējās paaudzes deju kolektīvi un senioru deju kolektīvi. Labāko deju horeogrāfiju autori saņems diplomus un naudas balvas.   

Jaunrades deju konkurss tiek organizēts, lai veicinātu horeogrāfu jaunrades darbu un mākslinieciski augstvērtīgu deju radīšanu, vienlaikus papildinot deju kolektīvu repertuāru vietējas nozīmes pasākumiem un koprepertuāru valsts nozīmes pasākumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV