Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Cēsu Kultūras centra radošie kolektīvi piedalīsies Jaunrades deju konkursā

Daiga Janševska, 13.01.2010. 13:11

23.janvārī Valmieras Kultūras centrā notiks XV Jaunrades deju konkurss, ko organizē Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūra sadarbībā ar Valmieras Kultūras centru.
Cēsu Kultūras centra radošie kolektīvi piedalīsies Jaunrades deju konkursā

Cēsis pārstāvēs Ruta Paulsone ar trīs jaunām deju horeogrāfijām - „Mugurdancis,” „Rudzu maize, kviešu maize”, ”Stādīju ieviņu” un Andis Kozaks ar divām jaunām dejām „Ceiruļs” un „Latgaliešu dancis”.

Dejas izdejos Cēsu Kultūras centra kolektīvi „Dzirnas” (mākslinieciskā vadītāja Ruta Paulsone), „Raitais solis”(mākslinieciskais vadītājs Andis Kozaks) un deju kolektīva „Randiņš” jauniešu sastāvs (mākslinieciskā vadītāja Sandra Jonaite).

Jaunrades deju konkurss tiek organizēts, lai veicinātu horeogrāfu jaunrades darbu un mākslinieciski augstvērtīgu deju radīšanu, vienlaikus papildinot deju kolektīvu repertuāru vietējas nozīmes pasākumiem un kopējo repertuāru valsts nozīmes pasākumiem.

Kā informē konkursa organizatori, konkursā Valmierā piedalīsies 54 kolektīvi no Valmieras, Rīgas, Cēsīm, Talsiem, Saldus, Jelgavas, Rēzeknes un citām Latvijas pilsētām. Konkursu vērtēs Nemateriālā kultūras mantojuma valsts aģentūras izveidota žūrijas komisija, izvērtējot pieteiktās dejas pa grupām: jauniešu deju ansambļi, jauniešu deju kolektīvi, vidējās paaudzes deju kolektīvi un senioru deju kolektīvi. Labāko deju horeogrāfiju autori saņems diplomus un naudas balvas.
 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV