Trešdiena, 08.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Staņislava, Staņislavs, Stefānija;

Valters Sīlis Liepājas teātrī iestudē lugu „Cenzors”

Zanda Borga, 19.01.2010. 16:04

Šajā sezonā līdzās jau pieredzējušiem režisoriem strādā arī Liepājas publikai mazāk zināmi režisori. Pavisam drīz, jau februāra vidū, Liepājas teātra skatītājiem būs iespēja iepazīties ar vēl viena jaunā režisora veikumu. 12. februārī viesnīcas „Promenāde” konferenču zālē notiks pirmizrāde Entonija Nelsona lugas „Cenzors” iestudējumam, pie kura pašlaik strādā režisors Valters Sīlis.
Valters Sīlis Liepājas teātrī iestudē lugu „Cenzors”

Entonijs Nelsons ir viena no būtiskākajām figūrām angļu deviņdesmito gadu dramaturģijā, kura lugām raksturīga ārkārtīgi intīma atklātība. Lugā „Cenzors” tiek atklātas triju cilvēku savstarpējās attiecības – starp cenzoru, viņa sievu un pornogrāfisku filmu veidotāju.

V. Sīlis, runājot par izrādi, uzsver, ka „ Cenzors ir izrāde, kurā mēs gribam runāt par tām cilvēka intīmās dzīves sfērām, kurās ielaist kādu otru ir ļoti grūti. Izrāde ir aizraujošs un atklāts mīlas stāsts starp ļoti dažādiem cilvēkiem. Tajā pašā laikā tā uzdod būtiskus jautājumus par to, ko vajag un nevajag izpaust attiecībās ar apkārtējiem cilvēkiem. Šī izrāde ir iespēja izstāstīt stāstu intīmā formā, kas prasa aktieriem būt ļoti godīgiem attiecībā pret skatītāju”.

Režisors izrādei noteicis arī vecuma ierobežojumu – līdz 16 gadiem to apmeklēt nav vēlams, tomēr „tā ir radīta jauniem cilvēkiem, kuri, veidojot savas attiecības, saskaras ar grūtībām izvēlēties, cik atklātas tās būs”, uzsver V. Sīlis.

Lomās Armands Kaušelis, Lauma Balode un Sigita Jevgļevska. Skatuves noformējumu un kostīmus veido Uģis Bērziņš.

Valters Sīlis beidzis Latvijas Kultūras akadēmiju, Erasmus programmas ietvaros studējis režiju arī Varšavā. Iestudējis vairākas izrādes – viņa režisētā izrāde „Par mammām” (Nacionālajā teātrī) saņēmusi 2008./2009. gada „Spēlmaņu nakts” balvu „Labākā izrāde bērniem vai jauniešiem”.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV