Svētdiena, 28.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Terēze, Gundega;

Warner Bros. pērk Potera studiju

kinokino.lv, 28.01.2010. 12:32

Warner Bros. iegādāsies Līvsdenas studiju, mājvietu visām Harija Potera filmām, kā arī daļēji tur tika filmēts “Tumšais bruņinieks” un “Čārlijs un šokolādes fabrika”, ziņo Empire.
Warner Bros. pērk Potera studiju

Līvsdenas (Leavesden) studija atrodas apmēram 30 km no Londonas, un tā senāk bija Rolss Royce rūpnīca, kurā ražoja lidaparātus 2.Pasaules kara laikā. Studija iekārtota bijušajā rūpnīcā un lidostā. Tā ir viena no lielākajām (vēl ir slavenā Painvudas studija) Lielbritānijā – kopējā platība ir ap 50 000 kvadrātmetru.

Warner Bros. iegādāsies ēku kompleksu par 100 miljoniem britu mārciņu, lai to pārvērsu par savu galveno filmu ražošanas bāzi Eiropā, kā arī lai to modernizētu. Vēl tikai ir nepieciešamas atļaujas no vietējām varas iestādēm.

Ja Warner Bros. iegādāsies Līvsdenu, tas būs pirmais šāda veida gadījums kopš 1940iem gadiem, kad studija MGM bija nopirkusi sev Londonas Elstrī studiju. 

Ziņa publicēta sadarbībā ar kinokino.lv.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV