Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Transport Systems kļūst par jauno LNO baleta patronu

Inga Vasiļjeva, 28.01.2010. 18:45

Veicot pēdējos gados ievērojamāko ziedojumu, AS Transport Systems kļuvusi par Latvijas Nacionālās operas (LNO) baleta patronu. AS Transport Systems un LNO noslēgtais sadarbības līgums par ziedojumu 50 000 latu apmērā dos iespēju LNO baleta trupai realizēt krāšņu 2010. gada sezonu, kā arī doties vairākās nozīmīgās viesizrādēs.
Transport Systems kļūst par jauno LNO baleta patronu

Galerijas:

“Lēmums atbalstīt LNO baletu liecina, ka uzņēmums Transport Systems pamatoti lepojas ne tikai ar saviem darba augļiem, bet spēj patiesi novērtēt arī citu – šajā gadījumā LNO baleta – ieguldīto darbu un pūliņus, kuru rezultātā Latvijas vārds top atpazīstams un godāts visā pasaulē. Transport Systems atbalsts nāk īsti laikā, jo šis brīdis ir īpaši atbildīgs – mēs nedrīkstam zaudēt augsto māksliniecisko līmeni, baleta trupai ir jārada jauni uzvedumi, jāattīstās un jāturpina starptautisko panākumu ceļš,” situāciju baleta jomā raksturo LNO izpilddirektore Selga Laizāne.

Savukārt AS Transport Systems padomes priekšsēdētājs Guntis Rāvis norāda: ”Kā rāda vēsture, latviešiem ir potenciāls veikt pasaules līmeņa varoņdarbus. Mūsu baleta meistari jau izsenis ir slaveni ārpus Latvijas. Arī Transport Systems cer Latvijas vārdu apliecināt gan Eiropā, gan citur pasaulē. Mūsu – būvnieku – darbs ir palīdzēt pilsētām pasaulē atdzimt no jauna, nodrošināt, lai tās spētu veiksmīgi funkcionēt. Mākslinieki un kultūra padara pilsētu dzīvu. Ar šo ziedojumu mēs vēlam, lai Latvijai arī turpmāk būtu baleta trupa un augstas klases dejotāji, ar ko lepoties.”

LNO galvenais baletmeistars Aivars Leimanis atzīst, ka, tikai pateicoties Transport Systems atbalstam, LNO baleta trupa šogad varēs realizēt daudzas radošās ieceres. „Finansējums mūsu teātrim tiek samazināts. Mēs varam meklēt ceļus un ietaupīt daudzās izdevumu pozīcijās, bet ir milzums neatsveramu lietu, bez kurām balets vienkārši nevar funkcionēt – sākot ar radošās izaugsmes un realizācijas iespējām, profesionālās meistarības paplašināšanu un beidzot ar tik elementārām lietām, kā puantes”.

2010.gada sezonā LNO baleta trupai paredzēti vairāki jauniestudējumi, - Apburtā princese, Aplam, jau drīzumā tiks uzsākts darbs pie jaunuzveduma Sapnis vasaras naktī. Tāpat LNO baleta trupa dosies viesizrādēs uz Igauniju, Itāliju, Grieķiju un Maskavu, lai ar izrādi Smilšu vīrs piedalītos prestižajā festivālā Zelta Maska. Kā uzsver A. Leimanis, AS Transport Systems  ziedotie līdzekļi būs būtisks atspaids, lai baleta trupa savas ieceres varētu piepildīt augstā kvalitātē un atbilstoši visām mākslinieciskajām iecerēm”.

AS Transport Systems ir Latvijas uzņēmumu alianse, kas dibināta 2002.gadā un tajā ir apvienojušies tādi nozares līderi kā SIA Skonto būve, AS Latvijas tilti, AS BMGS, SIA Tilts, SIA Rīgas tilti un SIA Viadukts. Šo uzņēmumu bagāžā ir visu Latvijā nozīmīgāko infrastruktūras objektu būvēšanas pieredze. Kopā veidota modernākā būve Austrumu Eiropā - Dienvidu tilts ar tā estakādēm un pievadceļiem. Alianses plānos ietilpst realizēt tādus apjomīgus un sarežģītus infrastruktūras objektus kā tiltus, viaduktus, ostas, pārvadus, lidostas Eiropā un citur pasaulē. Šīs būves ļauj pacelt pilsētas un reģionus jaunā līmenī un kalpo vairāku paaudžu garumā.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV