Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija piedāvā Horeogrāfu Jura Kaprāļa un Leona Brunava piemiņas koncertu

Jana Lāce, 29.01.2010. 14:23

Pirmdien, 1.februārī plkst.19.00 Latvijas Mūzikas akadēmijas Horeogrāfijas nodaļa aicina uz horeogrāfu Jura Kaprāļa un Leona Brunava piemiņas koncertu. Šajā koncertā uzstāsies abu izcilo latviešu dejas mākslas meistaru bijušie studenti un aroda turpinātāji, demonstrējot gan savu, gan arī jau savu audzēkņu prasmes. Dejos JVLMA Horeogrāfijas nodaļas studenti, LNO baleta mākslinieki, Rīgas Horeogrāfijas vidusskolas audzēkņi un TDA Līgo studijas audzēkņi.

Koncertā programmā iekļauts Divertisments jeb atsevišķu deju virkne un horeogrāfes Indras Reinholdes veidotais baleta viencēliens Tabula rasa, kas ieguvis skatītāju nedalītu interesei.

Šis jau aizsaulē aizgājušo horeogrāfijas lielmeistaru piemiņas pasākums iecerēts kā pirmais koncerts ciklā, kas būs veltīts latviešu dejas mākslas izcilākajām personībām.

Leons Brunavs /1930 - 2009/ bija viens no ievērojamākajiem latviešu baleta un dejas pedagogiem. Horeogrāfa, baletmeistara izglītību ieguvis Maskavas A.Lunačarska valsts teātra mākslas institūtā. No 1960. līdz 1971.gadam strādājis dažādos Krievijas teātros, veidojot horeogrāfijas baletu un teātru izrādēm. Gandrīz desmit gadu bijis Baltijas Flotes teātra baletmeistars, bet no 1970.gada pievērsies pedagoģiskajai darbībai - sākotnēji Krievijā, bet vēlāk arī Latvijā.

Bijis Liepājas pilsētas kultūras nama baleta studijas vadītājs, Liepājas Pedagoģiskā institūta ritmikas pedagogs, Liepājas sporta skolas treneris un Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmijas docents.

Juris Kaprālis /1936 - 2008/ - izcils Latvijas horeogrāfs. 20.gadsimta 60. - 70.gadu baleta solists, vairāk kā 40 gadus bijis pedagogs Rīgas horeogrāfijas vidusskolā un profesors Jāzepa Vītola Latvijas Mūzikas akadēmija Horeogrāfijas nodaļā.

Baletmeistars, klasiskā baleta mākslas kopējs un sekmētājs. Vadījis meistarklases ASV, Japānā, Vācijā, Spānijā, Ukrainā, Gruzijā, Dānijā. Šodien Profesora klasē apgūto mūsu baletā apliecina Raimonds Martinovs, Zigmārs Kirilko, Viktors Seiko u.c.

Esiet laipni aicināti! Ieeja koncertā par ziedojumiem.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV