Piektdiena, 29.Marts 2024. » Vārdadienas svin: Agija, Aldonis;

Šovs "Vectēvs. Neapgraizīts"

Helija Tetere, 29.01.2010. 23:30

Šovs "Vectēvs. Neapgraizīts" ir radošās apvienības "UMKA.LV" turpinājums pagājušā gada publikas iemīļotajam leļļu priekšnesumam „Vectēva vakars” iekš "Dirty Deal Teatro" telpām Spīķeros.
Šovs "Vectēvs. Neapgraizīts"

Galerijas:

Tie, kas vēl nezina, kas ir "Vectēvs. Neapgraizīts", sagaida teatrāls uzvedums, ko negadīsies redzēt citur. Proti, šovs "Vectēvs. Neapgraizīts" burtiski attaisno savu nosaukumu, tā nav izrāde, tas ir šovs. Virkne dzīvīgu, humora pilnu, stāstu ar jau iemīļotiem varoņiem – lāci, mazo sunīti, kaķi, pērtiķīti un citiem, radošās apvienības "UMKA.LV" aktieru izpildījumā. Protams, galvenajā lomā – šova vadītājs - pats vectēvs, ironiski pārspriežot Latvijā aktuālus un ne tik aktuālus sadzīves notikumus. Šovs nebūs šovs bez muzikāliem priekšnesumiem un „reklāmas” starplaikiem.

Izrādē piedalās četri aktieri, tērpti melnos tērpos un maskās, gluži kā pretterorisma vienības kaujinieki, liekot uzmanību koncentrēt vienīgi uz lellēm. Un nav ilgi jāgaida – meistarīgās aktieru balsis un vokālie trokšņi skatītāju ievedīs atveidoto varoņu pasaulē. Stāsti ir dažādi, tā kā var nešaubīties, ka vismaz ar vienu no tiem katrs skatītājs būs sastapies arī dzīvē, liekot uz šo notikumu raudzīties tik ar smiekliem vien.

Stāsti prasa koncentrēšanos un publikas fizisku tuvumu, tādēļ "Dirty Deal Teatro" skatuve ir ļoti piemērota leļļu šovam. Viss kopums – pustumsa, čerkstoša skaņa, noliktavas tipa telpas – izteikta „underground” sajūta, kas lieliski sasaucas ar šova būtību. Tiem, kuriem patīk „tīra” valoda un skatuve, iespējams, redzētais liks saraut degunu, jo leļļu stāsti ir kā no dzīves – arī ar slikto - necenzētu valodu un melniem jokiem. Tomēr personiskais novērojums liek secināt, ka par degunu raukšanu nav jāuztraucas, publika smej tā, ka teju būs jāsauc ātrā medicīniskā palīdzība.

Tiesa, nav labi salīdzināt, tomēr vietām joki atkārtojas un smiekli šķiet lieki. Traucē apstāklis, ka brīžiem aktieri sasmejas paši, liekot skatītājiem smieties par neveiklo faktu, nevis pašu etīdi. Nav šaubu par telpu piemērotību, varētu vēlēties labāku skaņu un gaismu, skatuves māksliniecisko noformējumu un redzamību, tomēr, ja šovā viss būtu perfekti, tas zaudētu savu pagrīdes burvību.

Aktieri - Andris Kalnozols, Ģirts Šolis, Armands Berģis un Gints Širmelis-Širmanis.

Šovs "Vectēvs. Neapgraizīts" - "Dirty Deal Teatro", Spīķeros, Maskavas iela 12, korpuss 2.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV