Svētdiena, 19.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sibilla, Teika, Lita;

„Dirty Deal Teatro” atgriežas izrāde „Uz tirgus”

Krista Jansone, 04.02.2010. 18:56

17. un 18. februārī „Dirty Deal Teatro” atkal tiks izrādīta Valtera Sīļa un Edgara Kaufelda izrāde „Uz tirgus”, kas pirmizrādi piedzīvoja aizvadītā gada 31. jūlijā.
„Dirty Deal Teatro” atgriežas izrāde „Uz tirgus”

„Tirgus ir vieta, kur dabūsi labāko produktu par lētāko cenu. Aiz pirkšanas- pārdošanas burzmas slēpjas kaislības, kādas iespējamas tikai patiesi izdomātos notikumos.

Mīlestība, greizsirdība, nodevība un kāds baiss šausmu stāsts, kurā lemts piedalīties miesniekam, bezpajumtniekam, apkopējai, krāvējam, zivju pārdevējai.

Katram ir zināma kāda būtiska detaļa šī šausmu stāsta notikumu pavērsienos, bet visu var atklāt tikai skatītājs,” stāsta izrādes veidotāji.

Valters Sīlis un Edgars Kaufelds stāsta, ka doma par izrādes veidošanu sākusies tirgū, jo tieši šajā vietā satiekas visdažādākie sabiedrības slāņi un cilvēki, kas ir ļoti interesanti pētīšanai. Tā ir iespēja attēlot pasauli, kur valda gandrīz vai džungļu likumi, un tajā pašā laikā, katram no šiem cilvēkiem ir savs stāsts un sava dzīve, kura var būt pilna ar aizraujošiem piedzīvojumiem.. Izrādes spēles tehnika ir tāda, lai stāstu un apkārtesošo atmosfēru radītu pats aktieris.

Izrādes “Uz tirgus” melnais humors slēpjas pašā tirgus dzīvē, kur visu nosaka cena un māka to pārdot un daļēji šāda dzīve izveidojas arī cilvēku attiecībās. Ļoti interesants ir uzdevums atrast ļoti spēcīgu dramaturģijas intrigas pavedienu, kurš spētu padarīt visu izrādi par vienotu stāstījumu par pasauli kādā pavadām savu laiku. Un šī pasaule kļūst ļoti jautra, ja iemācās skatīties uz to no malas.

Edgars Kaufelds un Valters Sīlis ir bijušie kursabiedri, abi 2008. gadā absolvēja Latvijas Kultūras akadēmiju, dramatiskā teātra režijas kursu. Izrāde “Uz tirgus” ir otrais abu kopprojekts neatkarīgajā teātrī “Dirty Deal Teatro”, pagājušajā sezonā kopīgi tika izveidota izrāde “Ienāksi uz kafiju?”.

E. Kaufelds, jau otro sezonu aktīvi darbojas Latvijas Leļļu teātrī.Valteram Sīlim šī sezona bijusi īpaši ražīga- viņa režisēto izrādi Latvijas Nacionālajā teātrī “Par mammām” “Spēlmaņu nakts” žūrija ir atdzinusi par 2008./2009. gada sezonas labāko bērnu izrādi.

Aizvadītā gada rudenī V. Sīli uzaicināja strādāt ar Helsinku Teātra akadēmijas aktiermeistarības maģistrantūras studentiem, viņš režisēja aktieru diplomdarba izrādi “Gagarin way”.

Šobrīd V.Sīlis aktīvi gatavojas sava jaunākā veikuma- Entonija Nelsona lugas “Cenzors” iestudējuma pirmizrādei, kas norisināsies 12.februārī Liepājas viesnīcas “Promenāde” konferenču zālē.

Melnā komēdija „UZ TIRGUS”
Autori un izpildītāji: Valters Sīlis, Edgars Kaufelds
Izrādē izmantotas Kārļa Vilīša fotogrāfijas

Datumi: 17. un 18. februāris
Laiks: 19:00
Vieta: Spīķeri, Maskavas iela 12, korpuss 2
Biļetes cena: 3 LVL (iepriekšpārdošanā), 4 LVL (pirms izrādes teātra kasē)
Biļešu iepriekšpārdošana: „Biļešu Serviss” kasēs un www.bilesuserviss.lv

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV