Piektdiena, 03.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Uvis, Gints;

Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos „Cenzors”

Zanda Borga, 10.02.2010. 14:59

Jau piektdien, 12. februārī, viesnīcas „Promenāde” zālē gaidāma kārtējā Liepājas teātra pirmizrāde. Ar Entonija Nelsona lugas „Cenzors” iestudējumu Liepājas teātrī debitēs jaunais un titulētais režisors Valters Sīlis.
Liepājas teātrī pirmizrādi piedzīvos „Cenzors”

Izrādē satiekas pornogrāfisku filmu māksliniece un cenzors, kurš nav ļāvis viņas filmai nonākt līdz skatītājiem. Abu tikšanās reizes pāraug ļoti neparastās intīmās attiecībās, kurās abi mēģina rast atšķirību starp mīlestību un seksu. Komiskais stāsts par mākslinieku un mākslas kritiķa attiecībām izvēršas traģiskā mīlas stāstā.

Tā kā izrāde veidota mazajam spēles laukumam, galvenais uzsvars likts uz aktierdarbiem – režisors kopā ar aktieriem radījis trīs izrādes varoņu portretus, kuru savstarpējās attiecībās teksts ir tikai maza daļa no notiekošā. 

Izrādei V. Sīlis devis apzīmējumu – brīva tikšanās pieaugušajiem un uzlicis vecuma ierobežojumu – līdz 16 gadiem izrādi apmeklēt nav ieteicams, tomēr režisors atzīst, ka „gribētu, lai skatītājs aizmirst par provokāciju, bet sajustu, ka mēs sarunājamies citā līmenī. Aktieri spēlēs cienījamā veidā. Es meklēju veidu, kā runāt par mīlestību mūsdienās”.

Lomās: Armands Kaušelis, Lauma Balode un Sigita Jevgļevska.

Izrādei scenogrāfiju un kostīmus veidojis Uģis Bērziņš.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV