Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Cēsu Tautas teātris piedalās Gada izrāde 2009 Smiltenē

Daiga Janševska, 12.02.2010. 12:05

Šogad no 13.februāra līdz 28.martam norisināsies Latvijas amatieru teātru iestudējumu Gada izrāde 2009 reģionālās skates piecos plānošanas reģionos: Vidzemē(Smiltene), Zemgalē(Jēkabpils), Rīgas reģionā (Limbaži), Kurzemē (Liepāja), Latgalē (Daugavpils).

Cēsu Tautas teātris Gada izrāde 2009 startēs Smiltenē ar iestudējumu „Vilks, kurš rija grāmatas”. Izrāde iestudēta pēc Hermaņa Paukša lugas „Vilks, kurš rija grāmatas” motīviem. Lai gan mazie cēsnieki izrādi ir noskatījušies jau vairākas reizes, tomēr zāle arvien ir skatītāju pilna. Izrādes sižets ar humoru un reizē pamācošs par garlaicības māktu vilcēnu, kurš dodas līdzi zinātkārajam zaķēnam mācīties pie gudrās pūces. Pūce ir ļoti gudra, jo izlasījusi daudz grāmatu jeb kā zaķēns saka – viņa grāmatas burtiski „rij”. Vilcēns nesaprot, ka tas ir pārnestā nozīmē.... Cēsu Tautas teātra režisors Juris Feldmanis, mūziku izrādei komponējis Juris Krūze.

Izrādes vērtēs ekspertu komisija - Latvijas Universitātes Literatūras, folkloras un mākslas institūta direktors, teātra kritiķis, literatūrzinātnieks Benedikts Kalnačs, teātra kritiķe Ilze Kļaviņa un režisors Valdis Lūriņš, informē pasākuma organizatori. 

Visi iestudējumi tiks izvērtēti 10 punktu sistēmā. Tos iestudējumus, kuri iegūs maksimālos desmit punktus, būs iespēja redzēt skates Gada izrāde 2009 finālā Rīgā. Viens no tiem iegūs titulu Latvijas amatieru teātru Gada izrāde 2009.

Kā katru gadu, tiks noteikti arī laureāti dažādās nominācijās: Gada izrāde 2009 Vidzemes, Zemgales, Rīgas, Kurzemes un Latgales reģionos, labākais režisors, labākais scenogrāfs, labākais aktieris, labākā aktrise, labākais otrā plāna aktieris, labākā otrā plāna aktrise u.c. Nomināciju laureāti tiks paziņoti un apbalvoti katrā reģionā.
 

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV