Ceturtdiena, 02.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Sigmunds, Zigismunds, Zigmunds;

Sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra izrādēm aprīlī

Liene Jakovļeva, 17.02.2010. 09:44

18. februārī sāksies biļešu iepriekšpārdošana uz Dailes teātra aprīļa izrādēm, tostarp uz divām pirmizrādēm – Mihaila Bulgakova traģikomēdiju „Versaļas kods” un Lilitas Ozoliņas monoizrādi „Regīna”.

9. aprīlī Lielajā zālē notiks Mihaila Bulgakova traģikomēdijas „Versaļas kods” pirmizrāde. Jauniestudējumu veido režisors Rolands Atkočūns (Lietuva) – „Svētuļu jūgā” (Dailes teātra variantā – „Versaļas kods”) ir viņa ilgi lolota iecere, kas vēsta ne tikai par mākslinieku un varu, bet arī par traģisko, dzīves laikā ierobežoto mīlestības, emociju, spēku un vēlmju limitu. Konflikts starp mākslinieku un varu ir aktuāls visos režīmos un pie visām varām, arī visdemokrātiskākajām. Brīva cilvēka nepieciešamība pēc pašizpausmes un spēja saskatīt varas liekulību vienmēr izraisa varas pretreakciju. Dramaturgs Moljērs un Saules karalis Luijs XIV – tā ir līdzība. Tas būs stāsts par divu spēcīgu personību sadursmi, kurā, iespējams, galu galā uzvar tas, kurš it kā sākotnēji zaudē.

Jauniestudējumā dramaturgu un aktieri Žanu Batistu Poklēnu de Moljēru atveidos Artūrs Skrastiņš, bet Francijas karali Luiju XIV - Ģirts Ķesteris. Pārējās lomās būs Vita Vārpiņa, Ieva Pļavniece, Valdis Liepiņš, Intars Rešetins, Aldis Siliņš, Pēteris Gaudiņš, Gints Grāvelis, Pēteris Liepiņš, Lauris Subatnieks, Juris Strenga, Ivars Auziņš, Jānis Paukštello un Juris Bartkevičs.

Radošo meklējumu cikla „Brīva skatuve” ietvaros 22. aprīlī Kamerzālē pirmizrādi piedzīvos Noras Ikstenas „Regīna” – Lilitas Ozoliņas monoizrāde, ko iestudēs režisore Laura Groza. Konfrontējot rakstnieces dzīvi un daiļradi, izrāde sapludinās realitāti un spēli, velkot paralēles – rakstniece savu dzīves materiālu pārrada prozā līdzīgi, kā to dara aktrise uz skatuves. Mākslā viņa var atļauties būt labāka, sliktāka, cēlāka, nežēlīgāka, skaistāka, neglītāka nekā dzīvē. Viņa var būt visāda. Regīna – tas nozīmē „karaliene”...

30. aprīlī pēdējo reizi tiks rādīta mūsdienu laulību komēdija „Penelope un Diks”. 13. aprīļa izrāde „Lodes pār Brodveju” būs Dailes teātra ikmēneša piedāvājums, kad visu biļešu cena ir 3 lati.

Lasi vēl...
» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV