Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Notiks Latvijas Tautas deju ansambļu labdarības koncerts „Mana deja Latvijai”

Gints Baumanis, 19.02.2010. 11:30

6. martā VEF Kultūras pilī plkst. 17.00 un 20.00 deviņi labākie Latvijas un Rīgas deju kolektīvi apliecinās savu mīlestību Latvijai labdarības lielkoncertā „Mana deja Latvijai”.

Labākie Latvijas deju kolektīvi - Latvijas Universitātes TDA „Dancis”, mākslinieciskais vadītājs Rolands Juraševskis,  Tautas deju un mūzikas kluba „Liesma” TDA ”Liesma”, mākslinieciskais vadītājs Dzintars Zeibots, Rīgas Tehniskās universitātes TDA ”Vektors”, mākslinieciskais vadītājs Uldis Šteins,  VEF Kultūras pils TDA ”Rotaļa”, mākslinieciskais vadītājs Gints Baumanis  un TDA ”Zelta sietiņš”, mākslinieciskā vadītāja Baiba Šteina, Rīgas Kultūras un tautas mākslas centra „Mazā Ģilde” TDA ”Līgo”, mākslinieciskais vadītājs Jānis Purviņš,  TDA ”Dzintariņš”, mākslinieciskā vadītāja Olga Freiberga, TDA ”Daiļrade”, mākslinieciskā vadītāja Silva Štelfa un Rīgas Domes Kultūras departamenta TDA ”Teiksma”, mākslinieciskais vadītājs Jānis Ērglis,  kā arī dziedātājs Žoržs Siksna un Jelgavas tirkizzilās krāsas koris - šajos koncertos būs vienoti un savu mīlestību uz Latviju paudīs kopējos deju rakstos, apliecinot un ticot, ka DEJA IR SPĒKS. Un reizē aicinot ikvienu mūsu dzimtenes iedzīvotāju, nešķirojot nedz  pēc amatiem, nedz nacionālām un citām pazīmēm, padomāt un atcerēties, ka visus tomēr vieno mūsu Latvija.

Jautājums par  tradīciju un tautas mākslas lomu, stiprinot nācijas pašapziņu, audzinot jauno paaudzi, kopjot un lolojot patriotisma jūtas, savu neatsveramo nozīmi nav zaudējis it īpaši tagad, tāpēc koncertprogrammā būs ietvertas dejas, kuras vienmēr cauri laikiem bija, ir un būs skatītāju un pašu dejotāju visiemīļotākās visos deju svētkos un kuras  radījuši latviešu dejas Dižgari - Harija Sūnas „Pie Daugavas” un „Kurzeme”,  Ulda Žagatas „Ai, tēvu zeme”,  Irēnas Strodes „Stūru stūriem tēvu zeme”, Aijas Baumanes „Tūdaliņ, tagadiņ”,  Imanta Magones  „Skani, mana tēvu zeme” un citas, kas dejotas gan Dziesmu svētku Lielajā arēnā, gan kolektīvu īpašajos svētkos – jubilejās, gan pārstāvējušas mūsu zemi starptautiskos festivālos un ārzemju koncertceļojumos, gan pastāvīgi  dejotas arī uz dzimtās zemes Latvijas daudzām jo daudzām kultūras namu, klubu un skolu skatuvēm.

6.martā tiks organizēti divi koncerti – labdarības koncerts plkst.17.00 un vakara koncerts pkst.20.00. Pateicoties ziedot.lv un vakara koncerta apmeklētājiem, koncertu 17.00  bez maksas varēs noskatīties arī bērnunamu un veco ļaužu pansionātu iemītnieki un ģimenes ar adoptētiem bērniem.

Uz koncertu vakarā tiks aicināti gan Valsts prezidents un eksprezidenti, gan Ministru prezidents, gan Saeimas un Rīgas domes deputāti.

Koncertu vadīs skatuves mākslinieki Katrīne Pasternaka - Kalniņa un Juris Kalniņš.

Koncerta koncepcijas autors un režisors  - Tautas deju ansambļa ”Rotaļa” mākslinieciskais vadītājs Gints Baumanis.

Biļetes uz koncertu var iegādāties rakstot uz e-pastu  santa.burmistre@gmail.com. Biļešu cena – 3LVL un 4 LVL.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV