Sestdiena, 18.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Inese, Inesis, Ēriks;

Deju ansamblis "Latve" ar krāšņu koncertu atzīmēs savu 25. jubileju

Indra Lapčenoka, 24.02.2010. 11:00

Sestdien, 27.februārī, plkst.18:00 VEF Kultūras pilī notiks Kultūras centra "Iļģuciems" deju ansambļa "Latve" 25 gadu jubilejas koncerts.

Koncertā piedalīsies arī bijušie "Latves" dejotāji, kā arī ilggadējie sadarbības partneri un draugi - kapela "Valdemārs". Koncerts solās būt interesants gan lieliem, gan maziem dejas cienītājiem.

Deju ansamblis "Latve" izveidots 1985.gadā Rīgā. Tā dibinātāja un mākslinieciskā vadītāja arī šodien ir Sarma Freiberga.

"Latves" skatuves vizītkarte ir krāšņi, dažādu Latvijas novadu tautas tērpi un mūsdienīga tautas dejas interpretācija.

"Latve" piedalījusies daudzos festivālos un koncertturnejās gan Latvijas novados, gan ārpus valsts robežām - Lietuvā, Vidusāzijā, Gruzijā, Sanktpēterburgā, Sibīrijā, Šveicē, Spānijā, Austrijā, Itālijā, Kanādā, Ungārijā, Ukrainā, Holandē, Francijā, Portugālē, Sicīlijā.

"Latve" savas pastāvēšanas gados ir piedalījusies visos Dziesmu un deju svētkos un arī starptautiskajā deju festivālā "Sudmaliņas".

2000.gadā "Latve" noorganizēja VIII Eiropas Jaunatnes kultūras nedēļu Latvijā, kurā piedalījās astoņu valstu jauniešu deju grupas.

"Latve" ir gados jauns un dzīvespriecīgs kolektīvs, šobrīd tajā aktīvi darbojas 26 dalībnieki.

Biļetes uz koncertu būs iespēja iegādāties VEF Kultūras pilī pirms koncerta.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV