Piektdiena, 26.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Rūsiņš, Sandris, Alīna;

Grāmatu maiņas punkts Ķīpsalā gūst necerēti lielu atsaucību

Inese Libere, 01.03.2010. 15:55

"Latvijas Grāmatu izstādē 2010" esošais Grāmatu maiņas punkts šogad guva necerēti lielu atsaucību - četru dienu laikā vairāk nekā 8 000 grāmatu atrada sev jaunus īpašniekus.

"Pērn izstādē jaunus īpašniekus atrada vairāk nekā 3000 uz maiņas punktu atnestas grāmatas, bet šis gads pārspēja pat mūsu visdrosmīgākās cerības. Šogad vēlme dot un iegūt kādu interesantu grāmatu bija milzīga," stāsta "Latvijas Grāmatu izstādes" projekta vadītājs Valts Jirgensons.

Grāmatu maiņas punkts guvis tik lielu atsaucību, ka Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 nākamo Grāmatu maiņas punktu plāno organizēt jau pēc diviem mēnešiem, no 7. līdz 10.maijam izstādē "Bērnu pasaule 2010", veltot to bērnu grāmatu tematikai.

Grāmatas ir viena no svarīgākajām kultūras vērtībām un lasīšanas paradumi nav mainījušies arī krīzes laikā, "Latvijas Grāmatu izstādes" atklāšanā sacīja kultūras ministrs Ints Dālderis. Kultūras ministrs izteica prieku par Grāmatas maiņas stendu Ķīpsalā, jo šodien ne katram ir iespēja iegādāties grāmatas. Personiskā attieksme un grāmatas dāvinājuma akts ir ļoti svarīgi, jo mums ir iespēja arī iegādāties, izlasīt un dāvināt šo grāmatu tālāk citiem.

Grāmatu maiņas punkts izstādē ir jau tradīcija, kas ikvienam apmeklētājam palīdz atrast sen kārotu grāmatu, uz izstādi atnesot jau izlasītu vai sev vairs nevajadzīgu lasāmvielu. Grāmatu maiņas punkta piedāvājumā lielu ieguldījumu šogad sniedza Rīgas Centrālās bibliotēkas Repozitārija apmaiņas fonds - aptuveni 1000 grāmatas.

Kā zināms, "Latvijas Grāmatu izstāde" notika no 25. līdz 28.februārim Ķīpsalā, kurā izstādes apmeklētāji četrās dienās varēja baudīt autoru priekšlasījumus, piedalīties grāmatu atvēršanas svētkos, tikties ar ievērojamiem rakstniekiem, aplūkot daudzveidīgu grāmatu ekspozīciju, iepazīties ar izdevniecību jaunumiem un iegādāties grāmatas par īpaši izdevīgām izstādes cenām. Izstādi organizēja Starptautisko izstāžu rīkotājsabiedrība BT 1 sadarbībā ar Latvijas Grāmatnieku ģildi.

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV