Svētdiena, 05.Maijs 2024. » Vārdadienas svin: Ģederts, Ģirts;

Marts Cēsīs – Teātra mēnesis

Daiga Janševska, 02.03.2010. 10:04

27.martā visā pasaulē tiek svinēta Starptautiskā teātra diena. Arī Latvijā šajā laikā papildus tiek piedāvātas izrādes un dažādi teatralizēti uzvedumi. Šo dienu varētu saukt par „teātru gardēžu laiku”. Cēsu kultūras pasākumu organizētāji savai pilsētai sarūpējuši martā skaistu dāvanu - visa mēneša garumā skatītājiem tiek piedāvāti pieci iestudējumi dažāda vecuma skatītājiem. Un tāpēc marts Cēsīs tiek pasludināts par Teātra mēnesi.

Mēneša pirmajā nedēļa 3.martā CATA Kultūras namā plkst.19.00 skatītājiem tiek piedāvāta muzikāla izrāde „Dzejnieki. Nakts. Bohēma.” Sava veida dokumentāli fantastiskā stilā skatītājiem iespēja piedzīvot bohēmisko nakti kopā ar māksliniekiem, jo dziļi sirdī jau  katrā no mums dzīvo dzejnieks....Visas dziesmas dzīvās mūzikas pavadījumā...Nakts viesu vidū būs aktrises Ieva Pļavniece un Raimonda Vazdika, bet profesionālie mūziķi Ilze Grunte un Arnolds Kārklis uz brīdi pārtaps par ielu muzikantiem.

Savukārt 12.martā Cēsu Izstāžu namā plkst.19.00 tikšanās ar Dailes teātra aktieriem Mirdzu Martinsoni un Juri Kalniņu. Mirdzas Martinsones personību raksturo sievišķīgs šarms, dabas dota skatuviskā pievilcība, spēja ar vienu vēzienu aptvert milzīgu zāli un noturēt to sava valdzinājuma varā. Jura Kalniņa aktierspēle pārpilna no krāsu un nianšu daudzveidības, no spēka apjausmas un uzticēšanās savam talantam. Abu aktieru savstarpējo mijiedarbību un meistarību skatītāji varēs baudīt fragmentu lasījumos no izrādes „Mīlestības vēstules”.

Jauniešu auditorijai tiks piedāvāts „Latvijas Jaunā teātra institūta” iestudējums „..stāsti man par...”, 20.martā plkst.19.00 Cēsu 2.pamatskolas zālē. Tā ir izrāde par jauniem cilvēkiem, kas izveido mūzikas grupu un caurām dienām pavada laiku mēģinājumu telpā, kuras nedaudzajos kvadrātmetros norisinās viņu dzīves centrālie notikumi – pirmās jūtas, kopīgi pārdzīvojumi, uzvaras un vilšanās. Lomās Dailes aktieru studijas absolventi.

27.martā plkst.12.00 Cēsu MRU zālē kopā pulcēties tiks aicināti mazie skatītāji uz muzikālu izrādi ar dziesmām un rotaļām bērniem „Dīvainie brīnumi”.

Patiess stāsts par to kā Latvijas vīri striptīzu dejoja, būs skatāms 29.martā plkst.19.00 CATA Kultūras namā izrādē/šovā „Kailie brieži”. Latviešu „chip&deil” lomās iejutīsies Lauris Reiniks, Agris Daņiļevičs, Roberto Meloni, Jānis Jarāns, Jānis Vimba, Artūrs Krūzkops, un viņus dresēs šarmantā Aleksandra Kurusova.


Labākais līdzeklis likt publikai pacietīgi gaidīt ir - apgalvot tai, ka izrāde tūlīt sāksies (Viktors Igo). Lai veras priekškars!

Plašāka informācija par izrādēm Cēsīs www.cesis.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV