Otrdiena, 30.Aprīlis 2024. » Vārdadienas svin: Liāna, Lilija, Alta;

Rīgas Jūgendstila muzejā – Teātra mēnesis

Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa, 08.03.2010. 15:37

Rīgas Jūgendstila muzejā (Alberta ielā 12, ieeja no Strēlnieku ielas) martā valda teatralizēta gaisotne, jo ar vairākiem pasākumiem tiek atzīmēta Starptautiskā teātra diena.

Pirmdien, 8. mart tiek svinēta arhitekta Konstantīna Pēkšēna 151. dzimšanas diena un muzeja apmeklētāji var iepazīties ar K.Pēkšēna un viņa radinieces - dramaturģes Marijas Pēkšēnas dzīves gājumu. 16., 17., un 18. martā muzeja apmeklētāji tiek aicināti doties teātrim un arhitektūrai veltītās ekskursijās „Iepazīsti jūgendstila Rīgu!”. Ekskursijas sāksies Jūgendstila muzejā, pēc tam pa Alberta, Antonijas, Elizabetes un J. Alunāna ielu gida pavadībā dosimies uz Latvijas Nacionālo teātri, kura ēku 20.gs. sākumā projektējis arhitekts Augusts Reinbergs. Tur kopā ar teātra zinātnieci Ritu Melnaci būs iespēja apskatīt teātri un ielūkoties arī tā aizkulisēs.

Savukārt 27. martā - Starptautiskajā teātra diena muzeja apmeklējums visiem Latvijas teātru aktieriem un darbiniekiem, kā arī tiem teātra mākslas cienītājiem, kuri ieradīsies kādas izrādes tērpā, muzeja apmeklējums būs bez maksas.

Rīgas Jūgendstila muzejs ir pašvaldības izveidots muzejs, kas darbojas no 2009. gada maija, un ir ieguvis popularitāti.

Papildinformācija: interneta vietne: www.jugendstils.riga.lv

» Autortiesības
Visas tiesības paturētas © EASYGET.LV 2006 - 2024
Portālā EASYGET.LV izvietotais materiāls ir pārpublicējams tikai ar EASYGET.LV atļauju. Atsevišķas fotogrāfijas ir atļauts pārpublicēt tās nemodificējot un ievieotjot atsauci uz EASYGET.LV